Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin sayılı kesintisiz parklarından biri olan 255 bin metrekarelik Büyük Atatürk Parkı’nda yapılan Namık Kemal ve Barış Manço meydanlarının açılışlarını yaptı. Karnaval havasında gerçekleştirilen açılış törenine Büyükçekmeceli vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Çocuklarla birlikte ağaç dikimi yapıp meydanların kurdelelerini kesen Başkan Akgün, Gezi Parkı Eylemleri’nde kaybedilen 8 canın isimlerinin ölümsüzleşeceği Gezi Köşesi’nin yapılacağını açıklamasıyla alanda büyük bir coşku yaşandı. Başkan Akgün açılış töreninde şöyle konuştu:

8 Can ölümsüzleştirilecek

“255 bin metrekarelik bir Yeşil Yaşam Kuşağı olarak hazırladığımız Büyük Atatürk Parkı’ndaki meydanlara Özgürlük, Barış Manço, Namık Kemal, Yunus Emre, Mevlana ve Nazım Hikmet isimlerini verdik. Ancak geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğim üniversite öğrencileri Gezi Parkı Eylemleri’nde hayatını kaybeden 8 canımızın isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini söylediler. Bunun üzerine Büyük Atatürk Parkı’nda bir 'Gezi Parkı Köşesi' hazırlamaya karar verdik. Büyük şelalenin olduğu bölümde hazırlanacak Gezi Parkı Köşesi’ndeki büyük ağaçlara kaybettiğimiz 8 gencimizin isimlerini vereceğiz.”



Yitirilen canların en küçüğü Berkin’di

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz, Ankara’da Ethem Sarısülük, Hatay’da Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan, İstanbul’da Mehmet Ayvalıtaş, Lice’de Medeni Yıldırım ve Adana’da polis memuru Mustafa Sarı hayatını yitirmişti. Yitirilenlerin en küçüğü olan Berkin Elvan, 14 yaşında girdiği komada 15 yaşına basmıştı ancak geçtiğimiz hafta sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmişti.
Ümit ERSOY  

Editör: Haber Merkezi