Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Proje Koordinatörü Adem Çapkın ile çok sayıda okul müdürü ve rehber öğretmen katıldı.

 

“AYAKLARI YERE BASAN VA FAYDA SAĞLAYAN BİR PROJE”

Harun Kaya, “Bu proje ayakları yere basan ve fayda sağlayan bir proje. Hangi yöne doğru gittiğinizi belirleyecek kriterlerin ortaya konulması çok önemli. Madde bağımlılığı sorununun farkında mıyız ve bu durum karşısında ne yapıyoruz? Hesap yapamadığımız bir şeyin sonuçlarını bilemeyiz. Burada asıl unsurlar sizler; özellikle rehber öğretmenlerimizdir. Bu projenin tüm özü bu” diye konuştu.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece’de eğitim gören 153 bin öğrenci olduğunu kaydederek, bu proje ile öğrencileri madde bağımlılığından korumayı amaçladıklarını söyledi.

 

“MADDE BAĞIMLISI GENÇLERE KESİNLİKLE HAK VERMEYİN”

Programda konunun uzmanları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Uzman Eğitmeni Recep Söylemez ve Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu da birer sunum gerçekleştirdi. Mehtap Kayaoğlu suça yatkın olan madde bağımlısı gençlerin aslında vicdan azabı çektiklerinden bahsederek öğretmenleri uyardı:

“Madde bağımlısı gençleri suçlayıcı şekilde konuşmayın. Vicdan azabı çektiren cümleler kurduğumuzda bu onları daha çok madde kullanmaya iter. Aşırı derecede teselli etme ya da hak verme hatası da yapıyoruz. Madde bağımlısı gençle konuşurken çok dikkatli olmak gerek. Onlarla tartışmayın. Onlarla arkadaş olmak gerekiyor ancak kesinlikle onlara hak vermeyin.”

“ÇIPLAK ELLE MADDEYE DOKUNMAYIN”

Öğretmenleri de uyuşturucu maddelere çıplak elle dokunmamaları konusunda uyaran Recep Söylemez, “Deri gözeneklerinden sizlere de bulaşabilir. Bu nedenle madde bulduğunuzda bunu bir eldivenle tutmanız gerekiyor” diye konuştu. Kent Yaşam


 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi