CHP’nin iddialı ön seçim adaylarından Şahanım Meter, Esenyurt’ta düzenlenen buluşmada yüzlerce kişiye seslendi. Konuşmasının öncesinde, hazırladığı bir sunumla bir Türkiye değerlendirmesi yapan Meter, Haziran Direnişi’nin önemini vurguladı.

Gezi Parkı’nda korku imparatorluğunun yenildiğini belirten Meter, “Bu yıl 7 Haziran’da ülkemizde seçimler var. Bu seçimlerde hepimizi kutsal bir görev bekliyor: Gezi ruhuyla yeniden ayağa kalkmak” dedi.

CHP 7 HAZİRAN’DA ŞAHLANACAKTIR

“7 Haziran, partimizin şahlanışına şahit olacağı gündür” diyen Meter, “7 Haziran, CHP’nin iktidara yürüyüşünün gerçekleşeceği gündür. İşte ben de bu kutsal yürüyüşe katılmak için yola çıktım. Sizleri de bu yürüyüşe davet ediyorum” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

“13 yıllık AKP iktidarının Cumhuriyetin kazanımlarını nasıl yok ettiğini, ülkeyi nasıl uçuruma sürüklediğini biliyoruz. AKP çeşitli yalanlarla ve korkularla toplumu kendi çıkarları için yönlendirmeye çalışmaktadır. AKP bir afyon gibi toplumu adeta uyuşturmuştur, artık uyanmanın tam zamanıdır. Çünkü bizi yıllardır uyutan AKP masalına 7 Haziran’da, hep birlikte son vereceğiz. Bugün ülkemizin, yeniden bir kurtuluş mücadelesine ihtiyacı vardır. Halkımızın, Cumhuriyet’in aydınlığına ihtiyacı vardır. Çünkü! Biz Cumhuriyet’le aydınlandık, Haziran direnişinde ise gezi ruhuyla yeniden uyandık. Biz varsak aydınlık yarınlar da olacaktır. CHP varsa, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.”

Şahanım Meter kimdir?

1966 Erzincan doğumlu olan Şahanım Meter, ilk ve Orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Meter, 1995’ten bu yana kurucu olduğum inşaat firmasında çalışıyor. 2010-2011 döneminde İstanbul İl Kadın Kolları Yöneticiliği yapan Meter, 2012’de İstanbul İl Kadın Kollarında Saymanlık görevini yürüttüm ve halen de İl Sekreterliği görevine devam ediyor.CHP Parti Okulu Eğitmenliği yapan Meter, KADEM üyesi, evli ve 2 çocuk annesi.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam








Editör: Haber Merkezi