Usta yazar Mustafa Kalıpçı’nın oyunu, Serhat Üstündağ’ın rejisi ve Sinem Erman’ın koreografisiyle sahneye çıkan ‘Ebegümeci’, ilk gösteriminde seyircilerden büyük beğeni topladı. Samimiyet İçin Denemeler, sanatseverlere 2 perdeden oluşan ve 105 dakika süren müzikli komedi sunuyor.

MEDYANIN ŞİDDET ALGISI İŞLENDİ

Oyun, sokak çocuğu Müşkül’ün kaza sonucu bir cinayetle suçlanmasıyla başlar. Öldürdüğü adamın çökertilmek istenen bir çetenin başı olduğunun anlaşılması çok uzun sürmez ve Müşkül'ün hayatı başlı başına değişir. Medyanın şiddet algısı yaratmadaki rolüne de değinilen oyunda, öldürülen adamın terörist olması Müşkül’ü toplum nezdinde yüceltir.

GENÇ OYUNCULAR SAHNEDE

Oyuncular arasında Gülşah Köktürk, Volkan Mavzer, Merve Özge Yılmaz, Gizem Gügül, Çağlayan Kayhan, Yusuf Ayırkan, Kardelen Kayhan, Sevgül Öztop, Emre Karahanlı, Serhat Üstündağ, Göktuğ Şükür, Ömer Yalta, Yakup Karahanlı ve Ozan Hacıbektaşoğlu gibi genç isimler yer alıyor.

SOKAKTA, APARTMAN BOŞLUĞUNDA, ÇATIDA…

Samimiyet İçin Denemeler, tiyatro merkezli bir düşünce hareketi olarak ortaya çıktığını şu cümlelerle ifade ediyor: “Yeni, özgün ve gelenekselin aksine; sanatçıların deneylerini rahatlıkla sergileyebilecekleri bir teknik düzende, tiyatro nerede yok ise, biz oradayız… Sokakta, apartman boşluğunda, çatıda, otobüs durağında… Sahne her yerde.”

5 NİSAN’DA MAHŞER-İ CÜMBÜŞ’TE

5 Nisan Pazar 19.30’da bir kez daha seyirci karşısına çıkacak olan Ebegümeci, Taksim Mahşer-i Cümbüş-Hayalhane’de sanatseverlerin ilgisini bekliyor. Ebegümeci’nin bu ay 19 Nisan’da, önümüzdeki ay 3-17 ve 31 Mayıs’ta seyirci karşısına çıkması planlanıyor. Oyun ve atölye hakkında bilgi almak isteyenler www.samimiyeticindenemeler.com sitesi ziyaret edebilir.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi