Yaz mevsimi boyunca yüz binlerce kişinin akın ettiği Sarıyer’in Karadeniz kıyısındaki plajlarına ulaşım sağlayan yolların içleracısı durumu başta Kilyos Muhtarı Turgut Serdarlı olmak üzere, bölgede yaşayanlardan işletme sahiplerine, plajlara gelen vatandaşlardan çalışanlara kadar herkesin tepkisini çekiyor.

Yaşadığı yerin sorunlarına duyarlı gazetecilik örneği sergileyerek Muhtar Turgut Serdarlı ile birlikte Kilyos sahilinde kısa bir tur yapıp, plaj hizmeti veren işletmelere, vatandaşların rahat ulaşım sağlayıp sağlayamadığını gözlemledik.

Kendi aracımızla yaptığımız gezi sırasında yollların çukur, bozuk, tümseklerle dolu ve yapmış olmak için yapıldığı anlaşılan asfalt kırığı kaplamalarla dolu olduğunu gördük.

Ne İstanbul sahillerine, ne Sarıyer’e, ne de Kilyos’a yakışmayan bu yolların bir an önce gidiş-geliş, aydınlatması yapılmış ve trafik uyarı levhalarıyla donatılmış modern yollara dönüştürülmesi bekleniyor.


MUHTAR YOLLARIN ACİLEN YAPILMASINI BEKLİYOR

Kilyos’un Karadeniz sahilinde bulunan ve bir kısmı Sarıyer Belediyesi, bir kısmı da Milli Emlak tarafından özel kişilere kiralanmış olan plaj işletmelerine her yaz yüz binlerce insan geldiğini söyleyen Kilyos Muhtarı Turgut Serdarlı, “İstanbul’un her semtinden, her ilçesinden buradaki temiz, aile plajlarına insanlar gelip, denize giriyor. Büyük bölümü özel araçlarıyla gelen bu kişilerin kullanımı için, böyle bakımsız, çukur ve tümseklerle dolu yolların olmasını biz kendimize yakıştıramıyoruz. Buraya gelen insanların, bu yörenin esnafına büyük katkısı oluyor. Yöneticilerimizin hem hizmet verme görevini yerine getirme hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama konusunda daha duyarlı davranıp, yollarımızı bir an önce yaptırmalarını bekliyoruz. Ayrıca plajlara ulaşım sağlayan yolların yanısıra Sarıyer merkezden Kilyos’a gelen ve üçüncü köprü bağlantı yollarının yapımı nedeniyle inşaat sahasına dönen ana yolumuzun da bir an önce eski haline getirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bu yollarda meydana gelebilecek kazalarda çok insanımızın canı yanar. Biz bunu istemiyoruz. Vatandaşımız böyle yollara layık değil, insanları bu yollara mahkum etmeyin” dedi. Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)









Editör: Haber Merkezi