CHP’nin yıllardır çeşitli kademelerinde görev alan ve uzun yıllardır Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı olan Yüksel Mansur Kılıç, CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Eşitlik, özgürlük, demokrasi, adalet için mücadele etmeye hazır olduğunu söyleyen CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, aday adaylık sürecini değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir kırılmanın eşiğinde bulunmaktadır. Üç dönemdir iktidarda bulunan AKP’nin topluma dayattığı politikalar ülkeyi her açıdan kutuplaştırmış, halkta büyük bir öfke birikmesi yaratmıştır.Ancak görülmektedir ki iktidar sahipleri önümüzdeki dönemde tek adam diktatörlüğüyle bu kutuplaştırmayı daha da derinleştirmeyi hedeflemekte, iç savaş da dahil büyük bir hesaplaşmaya hazırlanmaktadırlar.”

‘AKP, GELECEĞE OLAN İNANCI YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR’
“Öte yandan, AKP’nin uyguladığı ekonomi politikaları da artık iflasın eşiğine gelmiş sıcak para operasyonları ve rant ekonomisine dayalı ekonomi çarkı tersine dönmeye başlamıştır.Yoksulluk artmaktadır. İşsizlik artmaktadır. Üniversite mezunlarımızın işsizliği iki kat daha fazla artmaktadır. 13 yıllık iktidarında AKP ülkemizin doğasını, insanını, kültürünü hatta inançlarını tahrip etmiştir. Kadınlarımız şiddetin, tacizin,tecavüzün karanlık sokaklarına terk edilmiştir. Gençlerimiz işsizliğin, çetelerin, uyuşturucunun bataklığına itilmiştir. En önemlisi geleceğe olan inanç ve umut yok edilmiştir. Bu kadar mı? Hayır. Kamu kaynaklarıyla oluşturulan havuzlarda büyütülen yandaş medya artık tamamen Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimine geçerek ‘Saray Medyası’na dönüşmüştür. ‘Saray Medyası’ yalanlarıyla her gün halkımıza manevi şiddet uygulamaktadır. Evet, Nazım Hikmet’in dediği gibi ülkemizde ‘hava kurşun gibi ağır’dır.”

‘UMUDUMUZU HER GÜN ÇOĞALTACAĞIZ’
“Peki, ne yapacağız? Bu umutsuzluğu nasıl kıracağız? Önümüzde tek yol var: Bu zihniyete son verip, birleştirici, barışçı, özgürlükçü iktidarımızı kuracağız. Nasıl mı? Gençlere, kadınlara, emekçilere güvenerek. Alevilere, Sünnilere, Türklere, Kürtlere güvenerek. Yani halkımıza güvenerek. Yani birbirimize güvenerek. Birleşerek, örgütlenerek, çalışarak, büyüyerek. İşte bu güvenle, bu moralle, bu umutla ben de yıllardır sürdürdüğüm mücadelede daha büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırım. Şimdiye kadar değişik alanlarda sizlerin temsilciliğini üstlenmenin onuruyla, güveniyle CHP çatısı altında bu temsilciliğinizi meclise taşımaya adayım.Bu nedenle, İstanbul 2. Bölge’den ön seçime katılmak üzere milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundum. Her gün umudu biraz daha çoğaltarak, 7 Haziran 2015 Pazar günü sandık başına giderek, AKP iktidarına, Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğüne son vereceğiz. Önümüzdeki en büyük fırsat bu.”

‘29 MART’I 7 HAZIRAN ZAFERİNİN PROVASINA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ’
“Partimiz, milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart 2015 Pazar günü ön seçim yapacak. AKP’ye karşı başlattığımız iktidar yürüyüşünde, İstanbul 2. Bölge’de siz üyelerimizle yapacağımız milletvekili ön seçime katılarak, 7 Haziran’daki genel seçim zaferinin bir provasına dönüştürmeliyiz. Ben, sen, o. Sorumluluk tek tek hepimize düşmektedir. Bu çağrı hepimize!
Çünkü; Sen, IŞİD gibi insanlık dışı bir örgütle anılan değil; 21. Yüzyıl dünyasının saygın bir ülkesinin saygın bir vatandaşı olmayı hak ediyorsun. Sen, İstanbul’un çilesini çekmeyi değil; semtinde ve kentinde huzur içinde yaşamayı hak ediyorsun. Sen, işsizliği, borç içinde yaşamayı değil; emeğinin karşılığını alacak bir işte çalışmayı hak ediyorsun. Sen, kentsel dönüşüm adı altında ranta kurban edilmeyi değil; semtinde kararlarına katıldığın yerinde bir dönüşümü hak ediyorsun. Sen, çevresi uyuşturucu, çeteler tarafından sarılmış bir yaşamı değil; gençliğin enerjisiyle dolu güzel bir yaşamı hak ediyorsun. Sen, taciz edilen, şiddet gören değil; kadın olmanın onurunu, güzelliğini yaşamayı hak ediyorsun.”

‘MÜCADELECİ İSİMLER TARAFINDAN TEMSİL EDİLMELİSİNİZ’
“Sen, inancının yok sayıldığı, kültürünün bastırıldığı bir düzeni değil; inanç ve kültürünü özgürce yaşayacağın bir Türkiye’yi hak ediyorsun. Sen, ‘saray medyası’nın algı yönetimini ve kuşatmasını değil; özgür ve bağımsız halkın medyasını hak ediyorsun. Sen, siyasette, senden yetkiyi alıp sorumluluğu almayanı değil; başarıyı yakalamış, öncü olmanın sorumluluğunu taşıyanlar tarafından temsil edilmeyi hak ediyorsun. Sen, seni tanıyan, sorunlarını bilen, taleplerini sonuna kadar savunacak, çözüm üreten, mücadeleci ve güvenilir isimler tarafından temsil edilmeyi hak ediyorsun. Sen, sana dayatılanı değil, kendinden olanı kendi özgür iradenle seçmeyi hak ediyorsun.
Yetki sende. 29 Mart milletvekili ön seçiminde; nasıl bir ülke, nasıl bir CHP, nasıl bir temsilci istediğini kendi ‘oy’unla belirle. Ön seçimde oyunu özgürce kullan. Sesini daha gür duyurmayı, doğru temsil edilmeyi her zamankinden daha çok hak ediyorsun!..”
KUTU
Yüksel Mansur Kılıç Kimdir?
İstanbul Okmeydanı’nda 1961 yılında doğdu. Eğitimini İstanbul’da tamamladı. Beyoğlu Piripaşa İlkokulu’na başladı, Örnektepe İlkokulu’ndan mezun oldu. Eminönü Mahmutpaşa Ortaokulu’nu bitirdi ve Pertevniyal Lisesi’ne devam etti. İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını aynı üniversitede jeopolitik alanında yaptı. Sıkıyönetim döneminde siyasal düşünceleri nedeniyle tutuklandı, 3 yıl cezaevinde tutuldu. 1985 yılında Yön Yayınları’nın kuruluşuna katıldı. 12 Eylül sonrasında siyasal mücadelesini 1987’de SHP’ye üye olarak sürdürdü. SHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı (1991-1994), İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekilliği (1999-2004) ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2012-2014) görevlerinde bulundu.
1994 yılında Yön Radyo’nun kuruluşunu gerçekleştirdi. Haber programları hazırladı ve sundu. Medya alanında uluslararası ilişkiler, medyanın toplum üzerinde etkileri, medya ve siyaset, yeni medya ve medya örgütlülüğü alanlarında çalışmalar yaptı. 2001 yılında alanında Türkiye’nin tek meslek birliği olan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği’nin (RATEM) kurucuları arasında yer aldı. 2013 yılında yonhaber.com haber sitesini kurdu. Halen Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanlığı ve RATEM Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyor.Sarı basın kartı sahibi. (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi