Artık taşımıyor İstanbul Kenti  nüfusunu…

 Yeni kimliklerini almak isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerinde heder olmak üzereler.

(telef diyecektim çok ağır olur diye geri adım attım). Muhabirimiz Selvi Sarıtaç’ın haberine göre geceleri sıraya giren vatandaşlar soğukta mağdur olmaları bir yana yaptıkları sıra listeleri de   başkaları tarafından yırtılıyor yırtanlar yeni liste yapıyor. İzdiham karmaşa ve sinir bozucu tavırlar-kavgalar yaşanıyor ilçe nüfus müdürlüklerinde. Yeni Türkiye’nin yeni kimlikleri için al sana yeni İstanbullu.

Her ne kadar artık İstanbul’un alt yapısı nüfusunu kaldıramaz halde ise de İstanbul dışı böyle değil. Ben uzun uzun soluklandığım Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, karımla birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne randevusuz gittim , 15 dakika sürmedi işlemlerimiz,  çıktım. Öncesinde yeni kimliklerini almış arkadaşlar ‘’yeni kimlikler posta ile adresinize gelecek ve bu işlem bir - bir buçuk ay sürüyor’’ demişlerdi,   bende onu hesap ederek bir ay sonra İstanbul’a  döneceğimi hesaplarken hemen ertesi gün cep telefonuma işlemin postaya verildiğini üç gün sonra İstanbul’da ki adresimde bulunamadığımı ve kimliklerimizin ikamet ettiğim Küçükçekmece Nüfus Müdürlüğü’ne  teslim edildiğini 30 gün içinde almam gerektiği bildirildi. Harika bir çalışma helal olsun. Bu yazımı yazarken (10 Ekim) henüz teslim almamıştım yolculuğum nedeni ile ama yarın müdürlükten alacağım.

İstanbul’da başvursam çok yıpranacaktım.

İstanbul neden böyle?

İstanbul’un nüfusu artık bürokratik işlemleri kaldıramıyor. Sonra  Fetö Terör örgütü ile ilgili haklı-haksız memuriyetten uzaklaştırmalar nedeni ile personelin hatırı sayılı azalması. Personel sıkıntısı öyle sorunlu ki hemen hemen İstanbul’un ilçe nüfus müdürlüklerinin hepsi bakanlıktan personel talebinde bulundu. Yetmedi mülteci işlemlerinin nüfus müdürlüklerine yüklenmesi de tuzu-biberi oldu sıkıntının acı lezzetinde. Oysa İstanbul İl Göç İdaresi diye bir kuruluş var ve onlar adres kayıtlarını üstlenebilirler ve nüfus müdürlüklerin yükünü bir nebze hafifletebilirler.

Çareyi İstanbul dışında arayıp bulan bazı İstanbullular, varsa tanıdıklarının yol göstermesi , yoksa günü birlik en az nüfusa sahip yakın ilçelere giderek işlemlerini yapması benim gibi İstanbul’da ki adreslerinde  de  postanın yolunu beklemeleri en iyi çözüm gibi görünüyor…