Yeni bir parti kuruldu ve kurulduğu hafta gündemin birinci sırasına oturdu.

Bütün kanallar onu haberlerinin ilk sırasına taşıdı.

İkinci hafta birinci sırasını kaybetti ve sonra sıradan küçük haberlerle ve bazen hiç yer almayarak gündem oldu-olmadı.

Milliyetçi kurucu genel başkanı ve milliyetçi kurucu kadrolardan oluşan parti, her ne kadar (ANAP gibi) biz her görüşe açığız dese de…

 Sosyal demokrat dahi olmayan CHP’li bir vekil  (maalesef, sosyal demokrat parti olduğunu söyleyen CHP içerisinde sosyal demokrat olmayan ulusalcı-ırkçıların ve diğer sağ fanatiklerinin bolca olduğu parti durumundadır) ve tek şaşırdığım Ataol Behramoğlu’nun desteklediğini öne sürerek her görüşün partisi olduğunu deklere etti.

68lerde 70lerde Küllük müdavimi olan ve Dişi Kurt Asena olarak bilinen ülkücü militan Meral Akşener (sağcı-Ülkücülerin üssü Küllük Kahvesi, solcuların toplanma yeri Platin Kahvesi idi.Küllük Devlet tarafından korunurdu, Platin Kahvesi bir gece yakıldı) ileriki yıllarda gözü pek ve bayan olmanın verdiği ataklarla siyasette yükseldi,  bakanlığa,meclis başkan vekilliğine kadar gitti.

Son zamanlarda çok başarılı siyaset yaptığı MHP’den dışlanınca İYİ’yi bulmanın peşine düştü.

Ülkücü yoldaşları ile her kesimin (!) daha çok merkeze konmanın yollarını aradı.

Gazetemize ve gazetemizin etkinliklerine gelmişliği vardır, yakın gözlemlerim olmuştur ki, Dişi Kurt Asena olmadan önceki siyasi düşüncelerinden kalan bir etki ile bugün demokrat bir görünüm vermektedir.

Geçmiş geçmişte kalmış olabilir.

Çünkü yüzleşmeler yakınlarda olmayacak gibi görülüyor.

İyi öyle ise günümüzde ve geleceğimizde ne olacak, nelerle karşıla çağız?

Önemli olan budur.

Ben inanıyorum ki, ırkçılık, şovenistlik Ülkemiz ve Dünya barışına pek katkı sağlamazsa da…

Yazımın başlığına bakınca (biraz ağır oldu galiba) yeni kurulan İYİ Parti için söylediğimi sanabilirsiniz. İyi saatler olsun deyimi delilik, meczupluk, yaptığını bilememek, zarar veren,cinlerle perilerle yaşayan için söylenen bir şeydir. İYİ Parti ve Meral Akşener’le kadrosu barış-demokrasi-hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğü için çaba gösterir ve samimi olurlarsa rekabet içinde oldukları siyasi gruplar“ iyi saatlerde olsun” olur.

Diğer parti sözcülerinin İYİP için söylemlerine bakarsanız olacak gibi, örneğin  siyasi mevta olacağını söyleyenlerin telaşı, paniği vs.

İlk ziyaretlerine doğudan başlaması ve ilk söylemleri olumludur. Her ne kadar AKP ve RTE de çok demokrat görünümü ile başlamışlardı,siyaset sahnesine başladıklarındanbugüne geldiğimiz nokta OHA.dır….

Ne diyelim hayırlısı olsun…