Kartal Belediyesi ve Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile 2010 yılından beri devam eden Kadın Ürünleri Pazarı, yeni esnaf kadınlarla giderek büyüyerek her geçen gün daha fazla kadına iş olanağı sunuyor.


Kadın Ürünleri Pazarı; Kartal Belediyesi ve Kartal Kadın Kooperatifi işbirliğiyle hizmete açılan 'Girişimcilik Destek Birimi'nin verdiği eğitimler ve danışmanlık faaliyetleri sayesinde erişilen yeni girişimci kadınların katılımıyla büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Girişimci ve emekçi kadınlar, haftanın 4 günü (Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı) günleri Hamam Sokak'ta kurulan pazarda, kendi ürettikleri aksesuar, giyim, ev tekstili, takı, gıda, oyuncak v.s çeşitli ürünleri satışa sunuyor.

Kartal Belediyesi ve Kartal Kadın Kooperatifi işbirliği ile girişimcilik, ürün geliştirme ve internetten satış eğitimleri ile desteklenen girişimci kadınlar, bu pazar yeri sayesinde edindikleri bilgi ve becerileri satışa dönüştürüyor, müşteri ile ilişkiler konusunda deneyim kazanıyor.

Belediye ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturan Kartal Kadın Ürünleri Pazarı sayesinde üretici kadınlar, ürünlerini müşteri ile buluşturma, üretim ve pazarlama konusunda kapasitelerini geliştirme ve kadınlar olarak dayanışma duygularını güçlendirme fırsatına erişiyor. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi