Sarıyerli şair Serpil Okaygün, 30 yaşında yazdığı “Kış geldi gelecek” adlı şiiri de dahil olmak üzere seksenli ve doksanlı yıllarda kaleme aldığı şiirlerini 70 yaşında kitaplaştırdı.

“Bu deniz bir yere uğrar mı?” adlı kitabını 7. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde okurları için imzalayan Serpi Okaygün şiirlerinde sevgi, barış, doğa ve yaşamın acımasız hallerini işliyor.. Okurlarından yoğun ilgi gören  3 erkek çocuk, 5 torun sahibi Okaygün 1977 yılında Ankara’da yazdığı “Kış geldi gelecek” adlı şiirinde, “Keskinleşti çizgiler renklerde/ Gök kopkoyu cam gibi mavi/Kış bakıyor uzaktan/ Titreşken beyaz ve soğuk/ Şimdi yaz sonu yükseklerde bozgun/Canlının bedebinde yoksulluktur soğuk/ Dayalı bir hançer/ Belalı sevgili/İstemesekte/Kandırıp girecek koynumuza” diyerek ifade ediyor duygularını doğaya karşı..

Serpil Okaygün’ün 1993’ün Eylül’ünde Sarıyer’de kaleme aldığı “Sensizim ışık hızında” adlı şiirde ise şu dizeler yer alıyor;

“Yaz bir tarafa sabaha/ Akşamın kör karanlığına/Denizin uyandığı kumsala/Bir yerlere yaz sensizliğimi/Unutma çizdiğin ateşi içime/Götür yanında yarım kalan dokunuşları/Sil at gözlerimi/Unutma akşamlardan sonra özlemlerimi/Unutma yalnızlığımla/Yalnız seni sevdiğimi..”

Serpil Okaygün şiir kitabını Sarıyer Edebiyat Günleri’nde gazeteci-yazar Tuncay Dağlı için de imzaladı..

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi