Uzun yıllar yazılı ve görsel medyanın mutfağında çalışıp özellikle karikarür ve resim dalında özgün eserler veren Ersin Burak son dönemde yaptığı Atatürk tablolarıyla öne çıkmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğraflarını resim olarak tuvale yansıtan Ersin Burak, Büyük Önder’e olan hayranlığını da bu şekilde ifade etmeye çalışıyor.

Atatürk’ün değişik video ve filmlerinden çektiği fotoğrafları tablolaştıran Ersin Burak, bu şekilde, farklı ve daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış eserlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Evinde oluşturduğu atölyesinde resim çalışmalarını sürdüren duayen sanatçı Ersin Burak son yaptığı tablosunda Atatürk’ü Büyük Taarruz öncesi görüntüsüyle çizdi.

Çalışmalarında Atatürk’ü Kurtuluş Savaşı’ndaki haliyle çizdiğini söyleyen Ersin Burak, “Onun savaştaki ruh halini tablolarıma yansıtmaya çalışıyorum. Bana göre bu görüntülerin çekildiği anlarda Mustafa Kemal hem savaşı düşünüyor hem de savaştan sonra gerçekleştirmek istediği devrimleri. Hedefe varmak için yaptığı planlamanın sonuca gidişini hesaplıyor. Savaşın akışına göre geleceği yorumluyor” dedi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi