Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘6.Sarıyer Edebiyat Günleri’ muhteşem bir finalle sonaerdi. Etkinliğin son gününde Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nı kazanan yazarlarla, Beyaz Martı Onur Ödülü alan Murathan Mungan ve Tuncay Dağlı’ya ödülleri verildi.


 
Tüm sanatseverleri Sarıyer’de buluşturan ‘Edebiyat Günleri’nin son günü eski milletvekili ve belediye başkanı Murat Karayalcın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen siyasetçiler ‘Yerel Yönetim ve Edebiyat’ adlı panele Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk katıldı.


 
Başkan Şükrü Genç, kısa bir açılış konuşması yaptı. Anneler Günü’nü kutlayan Genç, “Bugünün edebiyat günlerinin finali olmasından daha önemli bir şey var, o da ‘Anneler Günü’ olması. Benim annem de buraya gelerek bu güzel günde beni yalnız bırakmadı. Belediye başkanlığı sadece asfalt yapmak, yol yapmakla olmuyor. Aynı zamanda sosyal hayata da katkı sunmak gerekiyor. Bunun en başında da bu tür etkinlikler geliyor” diyerek 6. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne katkı sağlayan herkese teşekkür etti.


 
Zafer Arapkirli ve Yaşar Seyman’ın ‘Medya ve Edebiyat’ isimli söyleşisinden sonra Ayşegül Tözeren, Murathan Mungan’la ‘Medya ve Edebiyat’ adlı söyleşide bulundu.
Ardından Sarıyer Edebiyat Günleri’nin simgesi haline gelen ‘Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’ sahibini buldu. Geçtiğimiz yıllarda Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli ve Vedat Türkali’ye verilen Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü bu yıl Murathan Mungan’ın oldu. Ayrıca gazeteci-yazar Tuncay Dağlı’ya da Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü verildi.


 
Murathan Mungan’ın ödülünü almasının öncesinde sahneye çıkan usta tiyatrocu Genco Erkal, okuduğu şiirlerle edebiyatseverlere keyifli anlar yaşattı.


Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi