Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binasıyla birlikte projelendirilen ve kısa bir süre sonra yapımı tamamlanacak olan Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi 26 Ocak’ta hizmete girecek. Merkezin sahip olduğu özellikler açısından İstanbul’un en prestijli kültür ve sanat merkezi olacağı belirtiliyor.

BÖLGENİN SOSYOKÜLTÜREL DEĞERİNİ ARTIRACAK

Modern mimarisiyle İstanbul’un en seçkin kültür ve sanat merkezi olacağı belirtilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin, rahat ulaşım imkânı ve geniş otoparkıyla sanatseverlere büyük konfor sağlayacağı ifade edildi. 636 koltuk kapasiteli salonu ve 300 metrekarelik fuaye alanıyla tiyatro, konferans, canlı performanslar ve özel oturumlar gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan merkezin, İstanbulluların kültür sanata erişme imkanlarını genişleteceği belirtildi.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ KULLANILDI

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın yeşil bina Breem sertifikalı modeline uygun olarak inşa edilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, geri dönüşüme giren tetrapak artıklarından yapılan suya dayanıklı, çevre dostu yüzde 98 oranında kâğıt içeren panellerin kullanıldığı bildirildi. Fuaye alanının yer döşemesinde ise geri dönüşümü mümkün olmayan tamperli cam atıklar kullanıldı. Merkez’de ayrıca kalabalık grupların çalışabilmesi için de iki adet 150 metrelik prova alanı, 310 metrekarelik açık alan, 2 grup kulisi, 6 tek kişilik kulis ve 160 metrekarelik dekor deposu da bulunuyor. Konser ve canlı performanslara sahne olacak Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi, tüm etkinlikler için uygun bir akustiğe sahip özellikleri içinde barındırıyor. Merkez, aynı zamanda konferans tipi etkinlikler için 2 dil çevirili simültane sistemi ile donatıldı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi