Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün açılışını yaptığı sergi 9-15 Mayıs tarihleri arasında Kurşunlu Han’da ziyarete açık olacak. ‘’Kanatlanan Renkler’’ sloganıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, Halk Akademisi eğitmenleri ve öğrencilerinin yapmış olduğu çeşitli resim, gravür, ahşap yakma, porselen bezeme, çini, maket ve minyatür eserlerinden oluşuyor.

Güzel sanatlar sergisinin açılış kurdelesini kesmeden önce konuşma yapan Akgün, ‘’Öncelikle herkesin Ramazan’ını kutluyorum. Büyükçekmece Kervansarayı yine muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Büyükçekmece Belediyesi’nin kültürel faaliyetlerinin en önemlilerinden biri olan el sanatları sergisi ziyaretçilere açıyoruz. Halk eğitiminin toplum içerisinde çok önemli bir yeri var. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Ayrıca pazar gününün anneler günü olduğuna değinen Başkan Akgün, ‘’Anneler günü nedeniyle Büyükçekmece Kervansarayını herkesin ziyaret etmesini bekliyorum. Burada anneleri için uygun fiyata hediyeler bulabilirler. Bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Ama en büyük anne Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu Dünya’ya bağışlayan Zübeyde hanımın manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun. ‘’ diye belirtti.

Konuşma sonrası ziyaretçilerle birlikte sergi salonuna geçildi. Yoğun ilgi gören sergide ziyaretçilere girişte müzikli karşılama yapıldı.

Sergiyi gezerken konuştuğumuz, 2010 yılından beri minyatür eserler üzerine çalışmalar yürüten Özden Ceylan, ‘’Büyükçekmece Tefecik Nejat Uygur Kültür Merkezinde atölyemize belli dönemlerde kursiyer kabul ediyoruz ve 8 aylık bir eğitim veriyoruz. Ben genel olarak nostaljik, eski günleri anımsatan, kaybettiğimiz değerleri hatırlatan eserler yapmaya çalışıyorum. Hepsi özgün doğaçlama çalışmalar. Burada halkımızın beğenilerine sunduk. Güzel bir sergi oluyor. Herkesi bekliyoruz.’’ ifadelerinde bulundu.

Sergiden ayrılmadan önce eserleri görücüye çıkan tüm öğretmen ve öğrencilere Başkan Akgün tarafından sertifikaları verildi. Öğretmenler de Akgün için hazırladıkları at portreli bir resim ile birlikte ‘’Hasan Başkan’’ yazılı bir çalışmayı kendisine hediye ettiler.

Akgün son olarak, ‘’ 20. Uluslararası Kültür Ve Sanat festivalini tüm ekonomik zorluklara rağmen, bulduğumuz sponsorların katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Çok güzel bir festival bizleri bekliyor olacak. ‘’ açıklamasında bulundu.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi