Her yıl coşkuyla kutlanan 6 Ekim 1924 Atatürk ün Kars'a gelişi bu yıl 95 yıl dönümünde farklı bir projeyle Kars Tren garinda canlandırma yapılarak kutlandı ve klip çekildi. Karslı sanatçılar Mehmet Türkeli ve Azerbaycan kökenli Karslı sanatçı Tağı bey tarafından bestelenen Atatürk’e yazılan ilk ve tek marş olan ‘’Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’’ marşını kliplendirmek için Kars Tren garında Kafkas ekibiyle birlikte geçmişi yaşattı.

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars Ticaret Odası Başkanı Ertugrul Alibeyoğlu ve Kafkas üniversitesi konservatuar hocaları destekleriyle hayata geçirilen proje'de Atatürk'e benzerliği ile tanınan sinema ve tiyatro sanatçısı Göksal Kaya yer aldı.

Emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Sefa Güneş, ''Ben Karslı bir sanatçı olarak doğduğumuz topraklara ne gibi bir faydamiz olur diye düşündüm. Malûm çok zengin bir sanatçı değilim ama yıllardır İstanbul'da Kars derneklerine sesimle sanatımla ve yaptığım TV programları ile destek vererek yöremizin tanıtımında katkılar sundum. Bu yılda ne yapmalıyım diye düşündüm ve aklıma bu proje geldi. Öncesinde iş adamları dostlarıma konuyu açtığımda, destek olabiliriz sözlerini aldıktan sonra projeyi hayata geçirmek için yola çıktım. Önce Göksel Kaya'ya fikrini sordum. Olumlu yanıt alınca programı yapmak için Kars Belediyesi ve Kars Valiliği ile iletişime geçtim. Belediye bir program yapılmayacağını belirtince, valilik nezdinde Kars Turizm Müdürü Sayın Hakan Doğanay'a projeyi anlattım. Hakan Bey bu projeyi destekleyebiliriz diyince de kısa bir zaman içinde hareket ederek programı gerçekleştirip klip çekimini yaptık.Kars için bir şeyler yapmak amacıyla buluştuğumuz bu proje vesileyle bizlerle bu toprakları yurt yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadımızı saygıyla anıyorum mekanları cennet olsun inşallah'' dedi.

Editör: Haber Merkezi