Sarıyer Belediyesi’nin bu yıl 7’incisini düzenlediği ‘TiyatrOda Şenliği’ kapsamında Sarıyerlilerle buluşan yazar Kerem Kobanbay, kadınların her zaman sahnede var olacağını söyleyerek, “Afife Jale’nin çok uzun yıllar önce verdiği mücadeleyi şu anda kadın tiyatro sanatçılarımız layığıyla yerine getiriyor” dedi.

Sarıyer Belediyesi, bu yıl 7’incisini düzenlediği ‘Sarıyer TiyatrOda Şenliği’ kapsamında Sarıyerlileri her hafta farklı tiyatro oyunlarıyla buluşturuyor. Şenlik kapsamında Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Murat Sarı'nın yönettiği oyun ‘Tiyatro Ak’la Kara’ tarafından sahnelenen ‘3 Dahi’ adlı tiyatro oyunu salonu dolduran seyircisiye kahkaha dolu anlar yaşattı. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunda dahilik ve delilik arasındaki ince çizgiyi konu alan oyunda müzisyen, bilim adamı ve medyumun hikayesi tiyatro severlere komedi şöleni yaşattı.

AYRIM SÖZ KONUSU OLAMAZ

Sarıyer Tiyatro Şenliği’ni her sene yakından takip ettiğini söyleyen oyunun yazarı Kerem Kobanbay ise sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti. Türkiye tarihindeki ilk kadın oyuncu Afife Jale’nin çok uzun yıllar önce verdiği savaşı şu anda kadın tiyatro sanatçılarının layığıyla yerine getirdiğini vurgulayan Kobanbay “Kadınlar sahnede hep olacak. Böyle bir ayrım söz konusu olamaz. Yüzyıllardır hep birlikte sahnedeyiz, kadınlar hayatın her alanında vardır ve var olacaktır” diye konuştu.

KADINLI, ERKEKLİ SAHNEDEYİZ

Tiyatronun hayatın gerçeği olduğunu söyleyen usta oyuncu Bedia Ener, tiyatro sanatının çok eskiden beri var olduğunu, cinsiyet ayrımının asla olamayacağını söyledi. Kadınların bütün rolleri sahiplendiğini belirten Ener, “Biz kadınlı, erkekli, çoluklu çocuklu sahneye çıkıp tiyatromuzu her zaman yapacağız” dedi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi