“80’li Yıllardan Çizgiler” adıyla sergilenen çalışmalar ilk günden büyük ilgi gördü. 29 Nisan’a kadar sürecek olan serginin açılışında sanatseverlere 40 yıl öncesinin teknolojiden uzak, yalnızca el becerisi ve hayal gücüne dayanan çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ersin Burak, “Hürriyet gazetesinde çalıştığım yıllarda yönettiğim dergi ve gazete eklerinde yer alan çalışmalarımla, o dönem karikatürist arkadaşlarım tarafından çizilip, yayınlanan eserleri genç kuşakların da görmesini istedim. Dönemin büyük ustalarının yaptığı işlerin görülüp, incelenerek örnek alınması için bu sergiyi açtım. Resim sanatı ile karikatüre ilgi duyanların sergimizi görmesini dilerim” dedi.

Ersin Burak’ın ağabeyi Sezgin Burak’a ait çizgilerin de yer aldığı sergide Ayhan Başoğlu, Cemal Dündar, Eralp Noyan, Faruk Geç, İlkin Deniz, İsmet Kırdar, Nazan Erkmen, Nejat Uygur, Nuri Kurtcebe, Özcam Eralp, Yalçın Didman, Yener Çakmak ile  genç kuşak çizerlerden Yetkiner Ulukılıç, Mehmet Dal ve Mehmet Kaan Sevinç’in eserleri yer alıyor.

Bu arada sergideki eserler Kadıköy Belediyesi tarafından albüm olarak bastırıldı ve sergiyi gezenlere ücretsiz dağıtılıyor.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi