İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasından gemiyle sanatseverlerin taşındığı Sarıyer Edebiyat Günleri’nde insanlar şiir dinleyip, yazarlarla sohbet ederek kitaplarını imzalatıyor, günlük yaşamın verdiği stresi atmak için edebiyatla oksijen soluyorlar..

Sarıyer Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Sarıyer Edebiyat Günleri çok sayıda edebiyat ve sanatseverin katılımıyla başladı. İstanbul Boğazı kıyısındaki Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte yazar, şair ve sanatçılar imza günleri, söyleşi ve dinletilerde bir araya geldi..

EDEBİYATIN TANINMIŞ İSİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

Sanatın her dalından öne çıkan usta isimlerin edebiyatseverle buluştuğu etkinliğin ilk gününde Kahraman Tazeoğlu, İrfan Değirmenci, Rüçhan Çalışkur, Gönül Simpson ve birçok ünlü isim sevenleriyle bir araya geldi. Boğaz kıyısında 3 gün sürecek etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , “Doya doya edebiyat soluyacağınız bir festival diliyorum. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde edebiyat günleri etkinliği insanlar için oksijen görevi görüyor” dedi.

YAZAR-OKUR BULUŞMASI YAŞANIYOR

Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin halkla buluştuğu etkinlik boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı. Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen “Şiir Teknesi”nin ilk konuğu ise aşk romanları ve şiirleriyle tanınan ünlü yazar-şair Kahraman Tazeoğlu oldu. Şiir ziyafeti yaşatan ikinci konuk ise sinema oyuncusu Rüçhan Çalışkur’du. Usta isimler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyatseverlere müzik eşliğinde keyifli anlar yaşattı.

Şiir Teknesi’ne binerek boğaza açılan yüzlerce kişi, Kahraman Tazeoğlu’nun şiir dinletisi sonrası Haydar Aliyev Parkı’nda bando ekibi tarafından karşılanarak ‘7. Edebiyat Günleri’nin açılışı yapıldı.

‘ŞİİR HATLARI’ VAPURU BEYKOZ’DAN ŞİİRLERLE GELDİ

İstanbul’un farklı ilçelerinden 7. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne katılmak isteyen vatandaşlar da, Beykoz’dan kalkan “Şiir Hatları” teknesi ile Yunus Karabulut’un şiirleri eşliğinde Haydar Aliyev Parkı’na geldi.

Şiir Teknesi’nden inen çocuklar alanda “Hayallerinin Peşinden Uç” ile “Sarayın Balıkları” kitabının yazarı Gönül Simpson’un “Dünyalı Çocuk” gösterisi ile karşılandı.

YAŞAMA CANLILIK KATAN BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, Sarıyer Edebiyat Günleri’nin açılışında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Dünyanın en güzel kentinin en güzel kıyılarında gerçekleştirdiğimiz, dünyanın en sıcak ve en kaynaştırıcı edebiyat şölenine hoşgeldiniz. İlk yıldan itibaren üzerine koya koya devam ettiğimiz Sarıyer Edebiyat Günleri, şu anda yalnız İstanbul’un değil, Türkiye’nin en çok sözü edilen ve en prestijli kültür sanat etkinliklerinden biri haline geldi. Ülkemizin geçirdiği şu zor günlerde edebiyat günleri etkinliğimiz insanlar için bir oksijen görevi görüyor. Gerek edebiyat gerekse tiyatro ve sinema dünyasından, medyadan saygın sanatçılar okurları ile birebir buluşma mutluluğunu yaşayacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer Edebiyat Günleri’nin ağızlarda eşsiz bir lezzet, kulaklarda ve gönüllerde güzel izler bırakarak, unutulmaz bir sanat şöleni olarak geçeceğinden eminim.”

İRFAN DEĞİRMENCİ’DEN ALKIŞLANAN GÖSTERİ

Edebiyat Günleri kapsamında sevenleriyle buluşan gazeteci İrfan Değirmenci, “Anne Ben Artist Oldum” adlı tek kişilik müzikli gösterisinde mesleki yaşamında başından geçenı trajikomik olayları anlattı.

Bu arada Buket Uzuner, İrfan Değirmenci, Kahraman Tazeoğlu, Oktay Ekşi, Nebil Özgentürk, Işık Öğütçü, İbrahim Kaboğlu, Duygu Ladikli, İhsan Eliaçık ve Sarıyerli yazarlar okurları için kitaplarını imzaladılar.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi