Sarıyer Belediyesi Tiyatrosu tarafından  "Tiyatro Yalan Söylemez" temasıyla gerçekleştirilen 7. Sarıyer TiyatrOda Şenliği coşkulu bir sanat yürüyüşüyle başladı.

Tiyatro sanatçıları, yerel yöneticiler, siyasetçiler ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş yağmur altında devam etti. Sarıyerlilerin sevgi gösterileri ve alkışları altında müzik eşliğinde yürüyen kortejden vatandaşlara kırmızı karanfiller atıldı.

Sarıyer merkezdeki Şehit Mithat Yılmaz Caddesi boyunca yürüyen katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde toplanıp saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okudu.

Yurtiçi ve yurt dışından tiyatro gruplarının katıldığı şenlik yürüyüşünün bitiminde Sarıyer Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut ile Belediye Başkanı Şükrü Genç halka hitaben bir konuşma yaparak, ülkedeki tüm olumsuz koşullara rağmen halkın sosyal yaşamdan kopmaması adına bu tür kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

SEMİHA BERKSOY’DAN SAVAŞ KARŞITI MÜZİKAL GÖSTERİ

6 Mayıs’a kadar sürecek şenliğin bu akşamki bölümünde tiyatro sanatçısı Semiha Berksoy Bertol Brecht’in “İnsan Neyle Yaşar” adlı tek kişilik gösterisini sundu. Müzikal gösteri Sarıyer Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) sergilenen ilk eser oldu. BKSM’nin salonunu dolduran izleyiciler, yaşama dair, savaşa karşı, insanların umutları adına yazılan şiirlerden derlenen gözteriyi beğeniyle izledi.

Sarıyer TiyatOda Şenliği’ne sanatçılar Altan Erkekli, Zeliha Betksoy, Abdullah Şahin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP PM Üyesi Gökan Zeybek, Eğitim Sosyal ve Kültür işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, CHP Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, bazı belediye meclis üyeleri, Kültür Müdürü Filiz Coşkun, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Yazlık, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve mahalle muhtarları da katıldı.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi