14 Nisan 1967'de Hürriyet gazetesinde tefrika halinde yayınlanmaya başlayan ve daha sonra dergi olarak basılan “Tarkan” uzun yıllar sonra yeniden okurlarıyla buluşacak.

Tarkan’ı yaratan merhum ressam-karikatürist Sezgin Burak’ın oğlu Tan Burak, babasının mirasına sahip çıkıp, dergiyi yeniden yayınlamak için kolları sıvadı. Yakın bir zamanda basımı yapılacak ilk sayının provasını alan Tan Burak, dergiyi ilk etapta abonelik şeklinde okurlarıyla buluşturacağını söyledi.

Çok sayıda insanın çocukluk anıları artasında yer alan tarihi kahraman Tarkan’ın serüvenleri önce çizgi romanlarda sonra da Kartal Tibet’in başrolde oynadığı sinema filmlerinde izlendi. Sezgin Burak’ın vefatından sonra bir süre daha yayın hayatına devam eden Tarkan şimdi yeniden okurlarıyla buluşacak.

Tarkan’ın yeniden hayat bulmasına, daha önce derginin kapak illüstrasyonlarını çizen Sezgin Burak’ın kardeşi ressam-karikatürist Ersin Burak da sanat danışmanı olarak katkı veriyor.

Tarkan’la yeniden buluşacak olmaları çizgi roman sevenleri heyecanlandırdı ve şimdiden çok sayıda okuyucu abone olmak için başvuruda bulundu.

Gazetemizin Haber Müdür Tuncay Dağlı’ya Tarkan’ın prova baskısını gösterip, 14 Şubat’ta yeniden yayına  başlayacaklarını söyleyen Tan Burak, dergiye abone olmak isteyenlerin kendisine ait facebook sayfasından özel mesajla iletişim bilgilerini iletmelerinin yeterli olacağını söyledi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi