Üç, dört ve beşinci sınıflar için yazdığı hikaye kitabında iki kuzenin yaz tatilinde yaşadığı maceraları anlatan yazar Tuncay Dağlı’nın kitabı birkaç gün sonra tüm kitapevleri ile internet ortamında satışa sunulacak. Kuzenim Tombalak adlı hikaye kitabındaki resimleri ise usta karikatürist-ressam Ersin Burak çizdi.

Bugüne kadar 18 kitabı yayınlanan gazetei-yazar Tuncay Dağlı, “Çocukları ve onlar için iyi şeyler yapmayı seviyorum. Onların dünyasına girmek, onların gözüyle dünyaya bakarak, onları anlamaya çalışmak çok güzel. Biz büyüklerin, içlerinde kötülük barındırmayan, sevgi dolu, barışçıl çocuklardan öğreneceği çok şey var. Ancak günümüzde kişilik bozukluğu olan bazı sapkın insan türleri çocukları korumak ve kollamak yerine onlara zarar veriyor. Onların dünyasını karartıp, yaşamlarının ilk adımlarını attıkları çağlarda hayattan koparıyorlar. Ülke ve millet olarak bu zararlı mahlukatlara yasal çerçeveler içinde hep birlikte engel olmalıyız. Bunun için de herkes bireysel olarak üzerine düşeni yaparsa çocuklarımız daha güvenli ortamlarda, sevgi içinde korkusuzca yaşarlar. Ben bir gazeteci-yazar olarak eğitimin her şeyin önünde olduğuna inanıyorum. Bunun için de yarının büyükleri çocuklara, yazdığım hikayelerle iyilik, güzellik ve kardeşliğin herşeyden üstün olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Umarım gelecekte tüm dünya çocukları ileride yalnızca sevgi ve kardeşliğin hakim olduğu bir ortamda yaşama imkanı bulurlar” dedi.

Tuncay Dağlı kimdir?

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İzmir Yeni Asır (1982-84), Milliyet (1986-87) ve Hürriyet (1988-2000) gazeteleri ile Doğan Haber Ajansı (DHA) (2000-2006) Adana Bürosu’nda muhabir olarak çalıştı. 2007 başında İstanbul’a taşındı. Sarıyer Kent gazetesi sahibi ve Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürlüğü’nü sürdürüyor. Gazeteciliğin yanısıra yazarlık da yapan Tuncay Dağlı ilk öykü kitabını 1998’de yayınladı. Dağlı’nın, öykü, roman, şiir, deneme ve gazetecilik mesleğiyle ilgili olarak yayınlanmış 18 eseri bulunuyor.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi