Çok sayıda dernek temsilcisi, esnaf ve kadınların desteğiyle elde edilen okul malzemelerini Çimen Ev’i ziyaret ederek çocuklara ulaşılmasını sağlayan Uluslararası Dernekler Platformu Başkanı Gül Şen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in eşi Hülya Keskin çalışmalarını ara vermeden sürdüreceklerini belirttiler.

Ziyaret sırasında artık Şişli Belediyesi bünyesinde çalışmalarını yürütecek olan Çimen Ev’in çalışmaları hakkında Kurucu Hacer Foggo’dan bilgi alan dernek yöneticileri başlangıçta Şişli Belediyesi’nin yer tahsisinde bulunan ve tamamen gönüllülerin ve duyarlı vatandaşların desteğiyle ayakta kalan Çimen Ev’in çalışmalarını ilgiyle dinlediler. Okuma yazma bilmeyen ev hanımlarına okuma derslerinin verildiği, çocuklarını okul öncesi eğitime gönderecek maddi imkanlardan yoksun ailelerin çocuklarının eğitim aldığı, alışverişe gidecek annenin çocuğunu gönül rahatlığıyla bırakabileceği semt projesi olarak hayata geçen Çimen Ev, Şişli Belediyesi’nce örnek proje olarak kabul edilerek tüm mahallelerde tesis edilecek.

Özellikle ihtiyaç sahiplerine ulaşma konusunda itinalı çalışmalar yürüten Uluslararası Dernekler Platformu üyeleri, okullar açılmadan önce Çimen Ev’e verdikleri destek sözlerini yerine getirerek yüzlerce öğrencinin yüzünü güldürecek eğitim malzemelerini Çimen Ev’e teslim ettiler. Bu tür çalışmalarının aralıksız bir şekilde yürüteceklerini belirten Uluslararası Dernekler Platformu Başkanı Gül Şen, ‘Özellikle ihtiyaç sahibi çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmamızda emek veren, destek veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler sadece gönüllü destekçiler ve ihtiyaç sahibi çocuklarımız arasında bir köprüyüz. Mutluluğun yolu paylaşmaktır. Bu ilkeye yola çıktık. Çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi