Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Sarıyer Edebiyat Günleri ve Öykü Yarışması’nda dereceye girenlere toplam 15 bin 500 TL ödül dağıtılacak.

15-16-17 Mayıs’ta Haydar Aliyev Parkı’nda gereçekleştirilecek olan Edebiyat Günleri’nde bu yıl da ülkemizin tanınmış bir yazarına Beyaz Martı Edebiyat Ödülü verilirken Sarıyerli bir edebiyatçı da aynı şekilde ödüllendirilecek.

Sarıyer’de yaşayan halkın okuma ve yazmaya olan ilgilerini arttırmak, edebiyatın bütünleştirici etkisiyle öğrenci, öğretmen ve edebiyatseverleri, edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmayı amaçlayan Edebiyat Günleri’nde yine birçok yazar, şair ve sanatçı ilçeye gelip, söyleşi, panel, konferans ve imza günlerine katılacak.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR         

Türkiye genelinde edebiyatçılara açık olan 4.Sarıyer Edebiyat Günleri ve Öykü Yarışması’nın organize komisyonunda yer alan edebiyatçılarla Sarıyer Belediye Meclisi Kültür sanat Komisyonu üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı İsmal Erdem başkanlığında belirli günlerde toplanıp, yapılacak etkinliklerin içeriğini belirliyor.

Komisyonda Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürü Filiz Coşkun, Sarıyer Edebiyatçılar Platformu Başkanı Rezan Özger ile üyeler İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Cafer Hergünsel, yazar Halil Genç, Edebiyat Öğretmenleri Ercan Zor ve Ayşe Şener Bumedien, Sarıyer Belediyesi Meclisi Kültür Komisyonu Üyeleri Aysin Günen, Sevim Yalınkılıç, Veysel Yeşil, Hayrettin Dereli ve Kültür Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri Önder Kömür, Özcan Aydın ve Yağmur Karaahmetoğlu bulunuyor.

Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ‘Herkesin Bir öyküsü var’ adlı yarışmaya amatör ya da profesyonel çok sayıda yazarın katılımını beklediklerini söyledi.

ÖYKÜ YARIŞMASINA KATILMA ŞARTLARI :

1. Kategori :  Ortaokul  (10-14 yaş)

2. Kategori :  Lise        (15-19 yaş)

3. Kategori: Yetişkinler Kategorisi (Ortaokul ve Lise öğrencisi olmayan 18 yaş ve Üzeri)

2- Adaylar yarışmaya sadece 1(bir) öyküyle katılabilirler.

3- Yarışmacı bir A4 kağıdını aşmayan özgeçmişi ile bir adet fotoğrafını küçük zarfa koyarak teslim edecektir. Özgeçmişin bulunduğu zarfın içine adayın yaşı, açık adresi, telefon numaraları ve e-posta adresi mutlaka yazılmalıdır. Küçük zarfın üzerine sadece yarışma kategorisi yazılacaktır. Adresi ya da yaş gurubu belirlenemeyen öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öykülerde, öykü yazarının kimliğini belirten hiçbir bilgi bulunmayacaktır.

4- Yarışmaya katılacak öyküler ve özgeçmiş 12 punto ile hem kağıt, hem de CD’ye kaydedilmiş biçimde hazırlanacaktır. Özgeçmiş bir adet vesikalık fotoğraf ile küçük bir zarf içine koyulacak olup küçük zarfın üzerinde sadece yarışma kategorisi belirtilecektir. Öyküler (5 nüsha olarak), küçük zarf ve CD büyük zarfın içine koyularak tek zarf halinde teslim edilecektir.

5- Yarışmaya Seçici Kurul üyeleri katılamazlar.

6-Yarışmaya katılacak olan öykülerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

7- Yarışmaya gönderilen öyküler iade edilmeyecektir.

8- Öykü konusu serbesttir.

9- Öykülerin uzunluğu 5 (A 4) sayfayı geçmeyecek boyutta olacaktır.

10- Öyküler Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi, Şehit Mithat Yılmaz Caddesi No:85 SARIYER / İSTANBUL adresine elden, APS, Kargo ve kurye ile gönderilebilir.

11- Sarıyer Belediyesi yarışmada ödül kazanan eserleri yayınlama hakkına sahiptir.

12- Yarışmada üç kategoride ilk üçe giren öykülere ödül verilecektir. Ayrıca her kategoride mansiyon ödülü ve yetişkin kategorisinde jüri özel ödülü verilecektir.

13- Yarışmaya öykü gönderen yarışmacılar bu şartnameyi kabul etmiş sayılır.

14- Yarışmaya gönderilen öykülerin bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığı, alıntı, kopya ya da başkasına ait olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu öyküler yarışma dışı bırakılacak olup hukuki sorumluluğu da yarışmacıya ait olacaktır.

15- Yarışmaya son başvuru tarihi 03 Nisan 2015’dir.

16- Yarışma sonuçları 08 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan öykülerin sahipleri  www.sariyer.bel.tr/  sitesinde yayınlanacaktır.

 17- Ödül  töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

JÜRİ ÜYELERİ:

Yazar Prof. Dr. Aysu ERDEN

Yazar Aslı ERDOĞAN

Yazar Dr. Ayşegül TÖZÖREN

Gazeteci -Yazar Tuncay DAĞLI

Yazar İbrahim BALCI

Yazar Cafer HERGÜNSEL

Edebiyat Öğretmeni Ercan ZOR

Edebiyat Öğretmeni Ayşe Şener BUMEDİEN

ÖDÜLLER :

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ : 1000TL

1.KATEGORİ

BİRİNCİYE     :   1500 TL

İKİNCİYE       :    1000 TL

ÜÇÜNCÜYE :      750 TL

MANSİYON  :     500 TL

2.KATEGORİ

BİRİNCİYE      :   2000 TL

İKİNCİYE         :  1000 TL

ÜÇÜNCÜYE    :    750 TL

MANSİYON    :     500 TL

3.KATEGORİ

BİRİNCİYE         :    3000 TL

İKİNCİYE            :    2000 TL

ÜÇÜNCÜYE       :    1000 TL

1-MANSİYON   :      500 TL

SON BAŞVURU         : 03 Nisan 2015

SONUÇLARIN İLANI  : 08 Mayıs 2015

İLETİŞİM: 

Çağrı Merkezi : 444 1 722

E- Posta            : [email protected]

 

 

Editör: Haber Merkezi