Sarıyer Merkez’deki Hüseyin Kalkavan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşmasından sonra, Ferahevler’deki Hürriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileriyle biraraya gelen gazeteci- yazar Tuncay Dağlı, yaklaşık iki saat süren söyleşiden sonra kitaplarını imzaladı.

Hürriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Duman ile müdür yardımcıları ve öğretmenlerin yakın ilgisiyle başarılı bir şekilde düzenlenen kültürel etkinlikten Tuncay Dağlı kadar öğrenciler de memnun kaldı. Salonu dolduran öğrencilerden bir kısmı, koltuklar yetmeyince söyleşiyi ayakta durarak ya da sahne kenarında oturarak izledi. Dağlı’nın gazetecilik, yazarlık, eğitim ve toplumsal yaşam üzerine yaptığı konuşmaya kendileri de katkı sunarak, sıcak bir diyalog kurulmasını sağlayan öğrenciler, yönelttikleri sorularla da merak ettiği konularda bilgi edinmeye çalıştılar.

Bu güne kadar öykü, roman, şiir, deneme ve gazetecilik mesleğiyle ilgili 14 kitap yayınlayan, 32 yıllık gazeteci Tuncay Dağlı, mesleki anıları arasında yer alan ve öyküleştirerek kitaplarında yer verdiği trajikomik olayları anlatırken, öğrenci ve öğretmenleri hem güldürüp hem  düşündürdü.

OKUL MÜDÜRÜ MEHMET DUMAN: ÇOK YARARLANDIK TEŞEKKÜR EDERİZ

Okul Müdürü Mehmet Duman, Tuncay Dağlı’nın öğrencilere pozitif yaklaşım sergileyip, onların sıkılmadan dinleyebileceği bir söyleşi gerçekleştirdiğini belirtti. Duman, “Yazarlar okullarda projesi kapsamında konuk etttiğimiz gazeteci-yazar Tuncay Dağlı, okulumuzda örnek sayılabilecek bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin yanısıra bizler de gazetecilik ve yazarlık konusunda önemli bilgiler edindik. Ayrıca Dağlı’nın ‘Annemin çocukları’ ve ‘Dedemin gözyaşları’ adlı romanlarını da imzalaması, öğrencilerimiz için çok değerli ve unutulmaz bir anı oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TUNCAY DAĞLI: ÇOCUKLAR ARASINDA ÇOK MUTLU OLUYORUM

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullarda düzenlenmesine karar verilen ve yazarlarla öğrencilerin buluşmasını sağlayan ‘yazarlar okullarda’ projesi nedeniyle ilgililere teşekkür eden Tuncay Dağlı, “Uzun süreden beri gazeteci olarak çalıştığım her yerdeki okullarda bu tür söyleşi ve imza günlerine katılarak öğrencilerle biraraya geliyorum. Özellikle ilköğretim öğrencilerinin ilgisi ve sıcak yaklaşımı beni çok mutlu ediyor. Onlar yalnızca beni dinlemiyor, öyle güzel sorular soruyorlar ki şaşırmamak elde değil. Ayrıca aldıkları kitapları okumadan bir kenara atmıyorlar. Hem okuyor hem de kitapla ve yazarı olarak benimle ilgili merak ettiklerini öğrenmek için sorular yöneltiyorlar. Tabiki bunda öğretmenlerinin onları yönlendirmesinin katkısı da büyük oluyor. Hürriyet İlk ve Ortaokulu’nda  gerçekleştirdiğim söyleşi ve imza gününden büyük keyif aldım. Benim için unutulmaz bir gün oldu. İdareci, öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ederim” dedi. (Kent Yaşam)















Editör: Haber Merkezi