Sarıyer Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrenci grubu tarafından hazırlanan, “Kültürlerin Buluşması ve Kutlamalar” adlı gösteri, Sarıyer Belediye Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Avrupa Birliği Erasmus ve Gençlik Değişim Programı kapsamında Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan ve Romanya’dan altışar katılımcının bulunduğu “United Celeb Nations” isimli proje dahilinde her ülkenin geleneksel kutlamalarının canlandırıldığı ve danslarını sergilendiği gösteriler katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Proje kapsamında farklı ülkelerden gelen genç katılımcılar Sarıyerli yerel gençlerle biraraya gelerek kültürel çeşitliliğin zenginlik olduğunu vurgulayan çalışmalar yaptılar. Bu çerçevede proje dahilinde  Ayrımcılık ve Hoşgörü, Kültürel Çeşitlilik , Aktif Vatandaşlık ve Aktif Katılım konularında zaman zaman yaratıcı drama teknikleri kullanılarak atölye çalışmaları yapmaktalar. Tüm atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan final sunumlarını Sarıyer’deki öğrenciler ve Sarıyer halkı ile paylaştıkları gösterileriler oldukça beğeni aldı.

Etkinlikte konuşan  Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Kültürlerin  zenginliğinin yansıtılacağı bir dönemdeyiz. Savaşların olduğu bu dönemde  bu kültürlerin iç içe geçmesi çok önemli. Kültürlerimiz birbirlerine çok yakın, birçok oyuna eşlik ettik” dedi.

Programın sonunda Türklerin geleneksel kına gecesi canlandırıldı. Damat halayıyla doyasıya eğlenen katılımcılara etkinlik sonunda Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem tarafından sertifika ve çiçek takdim edildi. Kültürlerin buluştuğu etkinliğe Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, meclis üyeleri, birim müdürleri, Sarıyer Beşiktaşlılar Derneği ve Sarıyerliler katıldı. (Kent Yaşam)



Editör: Haber Merkezi