Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Edebiyat Günleri’nin hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan bölümü 6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

25-28 Eylül tarihleri arasında Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleştirilmek üzere programlanan ancak havanın yağışlı ve soğuk olması nedeniyle ilk iki günden sonra ertelenen Edebiyat Günleri’nin kalan bölümü Darüşşafaka Metro İstasyonu üzerindeki Sarıyer Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Sarıyerlilerin yanı sıra İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen edebiyatseverlerle, kent dışından katılan çok sayıda kişiyi konuk eden Sarıyer Edebiyat Günleri’nin kapalı alanda olmasının daha yoğun bir okur ve kitlesini yazarlarla buluşturacağı belirtildi.

Bu arada Sarıyer Edebiyat Günleri Düzenleme Komitesi, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’le birlikte gerçekleştirdiği toplantılarla, etkinliğin Sarıyer’e yakışan bir şekilde devam etmesi için çalışma yürütüyor.

Komitede yer alan Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, yazar İbrahim Balcı, eğitimci- yazar Halil Genç, gazeteci-yazar Tuncay Dağlı, yazar Cafer Hergünsel, eğitimci Ayhan Yeşiltaş ve Ercan Zor, yayınevi sahibi Murat Bulut, Kültür Müdürlüğü organizasyonlar sorumlusu Özcan Aydın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyon sorumlusu Yağmur Karaahmetoğlu, İsmail Erdem’in makamındaki toplantıdan sonra Kültür Merkezi’ne giderek, resim sergileriyle, yazarların kitaplarını imzalayacağı yerlerin belirlenmesiyle ilgili inceleme yaptı.

YAŞAR KEMAL’E BEYAZ MARTI ONUR ÖDÜLÜ

Sarıyer Edebiyat Günleri’nde bu yıl ilk kez verilecek olan Beyaz Martı Onur Ödülü de ünlü edebiyatçımız Yaşar Kemal’e takdim edilecek. Yaşar Kemal sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadığı takdirde ödülünü onun adına eşi alacak.

6-7 Aralık Cumartesi ve Pazar günü yapılacak Edebiyat Günleri’nin ilk gününde sinema ve edebiyat temalı ‘Rıfat Ilgaz ve Ruhi Su Fotoğraf Sergisi’nin yanı sıra sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ile yazar Öner Ciravoğlu’nun ‘Sinemamız 100 Yaşında’ adlı söyleşi gerçekleştirilecek.

Senarist ve yönetmen Işıl Özgentürk’ün söyleşisi, şair Nurduran Duman’ın şiir odası ve Ruhi Su Dostlar Korosu’nun solist Emin İgüs’le birlikte vereceği konser de ilk gün programında ter alacak.

Pazar günü ise Sarıyerli sanatçıların ‘Medya ve Edebiyat’ temalı karma sergisi, gazeteci-yazar Enver Aysever’in ‘Bir Roman Yazmak’, gazeteci-yazar İsmail Küçükkaya’nın ‘Türkiye’de Medya ve İktidar İlişkileri’, Arif Keskiner’in ‘Bir Dönemin Anıları’ adlı söyleşileri gerçekleştirilecek. Ayrıca belgesel, şiir dinletisi ve canlı müzik gibi sürprizler olacak.

Bu arada etkinliğin her iki gününde okurlarıyla buluşacak olan yazar ve şairler Atilla Dorsay, Tuncay Özkan, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Arif Keskiner, İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Murat Bulut, Halil Genç, Şemsettin Ergin, Cafer Hergünsel, Emin Turan, Yetkin Aröz, Vural Sözer, Özge Doğar, Hürriyet Turnalı, Aslan Sağlam, Emine Ataman Koç, Emine Topçu, Rezan Özger, Mehmet Cemal Beşkardeş, Cemile Savaş, Hümeyra Gürsoy, Bilge Karaduman, Onur Caymaz, Muhip Sueltürk, Nurinisa Doğruyol, Özlem Akşit Kuşcan ve Dilek Kadıoğlu da kitaplarını imzalayacaklar. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi