Sanatçı konserde İskoçya, İrlanda, Arjantin kaynaklı arp eserlerinin yanısıra, Türk Klasik Müziği’nden Hüseyin Sadettin Arel, Hasib Dede ve Santuri Ethem Efendi’nin eserlerini de arp için yaptığı kendi düzenlemeleriyle seslendirdi. 11. Boston Türk Film ve Müzik Festivali programı kapsamında düzenlenen konser Boston’daki Goethe Enstitüsü’nde yer aldı.

Müzik kariyerine piyano ile başlayan ve arp ile sürdüren Sebla Akbulut, arp sanatçıları Sevin Berk ve İpek Mine Sonakın ile çalıştığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Bölümü’nden lisans derecesini, Yeditepe Üniversitesi’nden de yüksek lisans derecesini aldı. Gerek Türkiye’de gerekse birçok yabancı ülkede eğitim programlarına katıldı, oda orkestraları ile konserler verdi. Türk Klasik Müziği’ne duyduğu ilgi nedeniyle “Makamlar ile Arp” adlı projeyi hayata geçirdi.

Sebla Akbulut Arp Sanatı Derneği’nde iki yıl süreyle görev yaptı ve bu çalışmaları çerçevesinde, yakın bir zamanda bir uçak kazasında hayatını kaybeden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun albümünde bir parça seslendirdi. Toplum Gönüllüleri kapsamında ekonomik koşulları iyi olmayan öğrencilere gönüllü öğretmen olarak müzik dersleri verdi. Sebla Akbulut 2011 yılından bu yana Boston Balesi’nde baş arpist Cyntia Price-Glynn ile Boston Konservatuvarı Arp Bölümü’nde müzik çalışmalarını sürdürüyor. (ANKA)

Haber Kaynağı : Haber7.com

Kaynak: h7