Liverpool Futbol Takımı BJK’ye elenmesinden sonra FİFA ve AB (Avrupa Birliği) ne yaptığı başvuru da çok ciddi iddialarda bulundu.
BJK Çarşı Taraftar Grubu’nun aslında spor grubu olmadığını Avrupa Birliği’ni devirmek için darbe hazırlığın da olduğunu bunun provasının da İstanbul Olimpiyat Stadı’nda yapıldığını iddia etti.

Uluslararası platformda silahlı terör örgütü statüsüne alınıp gerekli işlemin yapılmasını isten Liverpool taraftarları ve yöneticilerinin en büyük kanıtı Olimpiyat Stadı’na 80 bin kişinin getirilmesini ve çıkardıkları gürültünün silah gibi kullanılmasını gösterdiler. Ayrıca Stada asılan çok sayıda pankart ve motive eden yazılı-resimli pankartları işaret ettiler. Eğer engellenmez se Çarşı’nın önderliğinde BJK’nin Avrupa Birliği’ni ele geçirip Yunanistan’ın Syriza Hükümetinden de destek alarak tüm Avrupa’da etkin olmak istediği ortaya çıkmıştır denildi.

İddialarını güçlendirmek isteyen Liverpoollu elenmişler Türkiye’de bu konuda iddiaların olduğunu kanıt gibi gösterdiler. Darbe suçlamasıyla yargılanan Çarşı’nın darbeci bir grup olmaması halinde kendilerinin asla elenemeyeceklerini de iddia etti.

Londra sokaklarında bir polise üçlü çektiren Çarşı’nın paralel yapıyla işbirliği içinde olduğunun en büyük kanıtı olduğunu inlerine girmek için daha ne beklendiğini liderlerinin - ininin bir pizzacı, bir ocak başı ve tabela yapan bir reklamcı olduğunu belirterek adres gösterdiler.
Eski tribün liderlerinden birinin ermeni kökenli olduğu için Ermeni Diasporası tehlikesinin de bulunduğunu bu nedenle örgütün uluslar arası terör örgütü olduğu, diğer kanıtların ise Avustralya’dan, ABD’ye, Afrika’nın çok yerinden Kanada’ya, Latin Amerika’dan Asya’ya taraftarlarının bulunduğunu, en önemli delilin ise Türkiye’de hakkında darbeci diye dava açıldığın da Paris Sen Germen’den Bayern Münih’e, Barça’dan Avrupa’nın bir çok takımının taraftar gruplarının desteklerini gösterdiler.

Bütün bu belgelerden sonra BJK’nin elenmesi ve BJK yerine Belçika’nın Bruge Takımı’yla kendilerinin maç yapmasını talep ettiler.
İddialar karşısında düşüncesini sorduğum sıradan bir Çarşı Grubu üyesi ‘Ayıp etmişler, Liverpool Liman işçilerinin kurduğu, işçilerin kurduğu Dünyada ki sayılı takımlarından biridir. Kurucularının emeğine, anısına saygımız büyüktür’ diyerek sitemlerini dile getirdi.