Bakırköy'ün sınırı en geniş ve yaklaşık 25 bin nüfuslu mahallesi olan Yeşilköy semti değişik dinlerden, değişik kökenlerden insanların beraberce yaşadığı bir sahil kasabası olmasıyla dikkat çekiyor.

“SOSYAL MEDYA, GÜNÜMÜZÜN İLETİŞİM ARAÇLARINDAN BİRİDİR”

Yeşilköy Mahallesi sakinlerinin, belediyenin ilgisizliğine gösterdiği tepkiyi sosyal medya üzerinden paylaşarak, belediye ve mahalle sakinleri arasında köprü kurmayı hedefleyen ve büyük ölçüde de başarı sağlayan Yurtsever, günümüzde “Sosyal Medya” diye bir iletişim aracının olduğunu ve bir muhtar olarak görevlerinden birinin “Çeşitli durumlarda, mahalle sakinlerini de gerekli duyuru ve bilgilendirmeyi yapmak zorundadır” maddesini Sosyal Medya üzerinden de yaptığını ifade etti.

Bazı belediye çalışanlarının ve yetkililerinin bir kısmının bu duruma neden rahatsız olduğunu bir türlü anlamadığını belirten Yurtsever, Belediye Meclis Üyesi S. Nadir Ataman’ın da sosyal medya üzerinden yapmış olduğu “Muhtarlarımızın Asli Görevleri” başlıklı paylaşımına ve paylaşımın altına yaptığı “Başka bişeylerle uğraşanlar ise bunları yapamaz” yorumuna tepki gösterdi.

“BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NİN SOSYAL MEDYA BİRİMİ ÇALIŞMIYOR”

Konu ile ilgili görüştüğümüz Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever, “Benim mahallemin sorunlarını sosyal medya üzerinden fotoğraflayarak paylaşmam kadar doğal bir şey yok, çünkü ben mahallelimin yetki verdiği kişiyim, elbette onların sesi olacağım ve yetkililere ulaştıracağım. Belediyemizin de, Başkanımız Bülent Kerimoğlu’nun da sosyal medya sayfası var. Paylaşılan tek şeyse başkanlığa kim gelmiş, kim gitmiş. Vatandaş bunlarla ilgilenmiyor, hizmet istiyor. Bu durumda ben bizzat yetkililere sorunları iletmiş, hizmete ihtiyacı olan yerleri de belgeleriyle sunmuş oluyorum. Ayrıca çözüme çok kısa sürede de ulaşıyoruz. Çözümü sağlayan yetkili birimlere, ilgilenen Meclis Üyelerimize ve kuruma teşekkürlerimi de sosyal medya üzerinden bildiriyorum. Belediyemizin Sosyal Medya’sı çalışmıyor ve bu konuda aramızdaki köprüyü kuramıyorsa bunun suçlusu ben değilim, onlardır” dedi.

Tüm muhtarların sosyal medya kullandığını da ifade eden Yurtsever, “Belediyenin sosyal medya yetkilisi eğer o görevini yapmış olsaydı, tüm mahalle muhtarlarının sosyal medya sayfalarını takip ederek gerekli mercilere sorunları hemen aktarsaydı, bunun bir sorun değil, bir iletişim aracı olduğu daha da iyi anlaşılırdı” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“BAKIRKÖY MECLİS ÜYESİ S. NADİR ATAMAN’A TEPKİ”

Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Belediye Meclis Üyesi S. Nadir Ataman, kötü bir niyeti olmadığını, muhtarların görevleri ile ilgili paylaşımının Bakırköy’le ilgisi olmadığını ve muhtarların kendisi için de çok önemli olduğunu belirtti.

“CHP Bakırköy Meclis Üyesi Muhtarları küçümsüyor, dalga geçiyor. Cumhurbaşkanı da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de, seçim propagandalarında,  ‘Muhtara saygı duyacaksın, muhtarlar siyasetin kilometre taşlarıdır’ demedi mi? Sosyal demokrasi bu mu?” diye tepkisini dile getirdi.

Yurtsever, Bakırköy Meclis üyesi S.Nadir Ataman’ın, Türkiye’deki tüm muhtarlar tarafından protesto edilerek, yaptığının yanlış olduğunu ve en kısa sürede muhtarlık camiasından özür dilemesi gerektiğini belirtti. Yeşilköy halkının yüzde 80 ölçüde CHP seçmeni olduğuna dikkat çeken Yurtsever, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ‘muhtarlar halkın sesidir’ diyor. Meclis üyesi, sayfasında dalga geçip, küçük düşürmeye çalışıyor. Muhtarların görevlerini paylaşmak onun görevi ve yetkisinde değildir. Herkes kendi görev ve yetkilerini bilsin. Paylaşımının altında yazan 3-5 destekçisinin anormal ve alaycı yorumlar yapmasına meyil vermiştir. Benim paylaşımlarından rahatsız olduğu için bunu yaptığını düşünüyorum ve eğer öyle değilse bunu kamuoyu aracılığı ile açıklaması gerekir. Önce ilçe sınırlarımızda otursun, işyeri 90 km, evi 45 km uzaklıkta olanlar sadece meclis toplantılarında 2-3 saatliğine Bakırköy’e gelerek, Bakırköy’ün ve Bakırköylünün ruhundan anlayamazlar” diyerek, aksi takdirde muhtarların Bakırköy Belediyesi önüne ‘Siyah Çelenk’ koyarak Belediye Meclis Üyesi S.Nadir Ataman’ı protesto edeceklerini bildirdi.

Selvi Sarıtaç



Editör: Haber Merkezi