İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) tarafından düzenlenen 'Yılın Zirvedekileri' gazetecilik başarı ödülleri sahiplerini buldu. Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü Gazeteci-yazar Tuncay Dağlı “24 Cesur Yürek” adlı haberiyle haber dalında birincilik ödülüne layık görüldü.


 
Beykent Kaya Milenyum'da bulunan İYGAD’ın konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda konuk siyasetçi, yerel yönetici ve basın mensubu katıldı.


 
8 AYRI DALDA 8 ÖDÜL
 
İYGAD üyeleri arasından katılımcıların 8 daldaki başvurularını jüri üyeleri Türkiye Gazeteciler Cemiyet (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, gazeteci Mustafa Dolu ve İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert değerlendirerek, ödüle layık görülenleri belirledi. Değerlendirme sonuçlarının ödül töreninde yapıldığı ‘Yılın Zirvedekileri’ yarışmasında şu isimler başarılı bulundu:


 
Haber: Tuncay Dağlı (Kent Yaşam)
Fotoğraf : Aykut Kaya (Gazete365)
Röportaj : Çağla Pekgüleç (İstanbul Times)
Sayfa Düzeni : Sedef Kabak (Gazetemistanbul)
Köşe Yazısı: Cengiz Alçayır (Yerel Kulis)
İnternet Haber Sitesi : Yusuf Eker (SHA.com.tr)
Gelecek Vaat Eden Gazeteci : Mehmet Ali Çatal (Gırgır)
Yaşam Boyu Onur Ödülü : Erhan Kızılyar (Durum)


 
ÖDÜL LAPTOP VE FOTOĞRAF MAKİNESİ
 
Ödül olarak birer laptop ve fotoğraf makinesinin de verildiği törene Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, eski CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltuk, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Selami İnce, Kars Ardahan Iğdır İşadamları Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Dernekler Platform Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Beylikdüzü Belediye meclis üyeleri Fuat Beyazıt, Haluk Karataş, Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Rahmi Yazıcı, Eski MHp Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Kösal Çebi, sanatçılar; Çılgın Metin ve Gökhan Yağmur  ve çok sayıda STK temsilcisi ile gazeteci katıldı.


 
MEHMET MERT: İYGAD ARTIK GÜÇLÜ BİR MESLEK ÖRGÜTÜ
 
'Yılın Zirvedekileri'  ödül töreninde konuklara hitaben bir konuşma yapan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, 2002 yılında kurulan İYGAD’ın, zor yollardan geçerek bu günlere geldiğini belirtti. Mert, “Bugün İYGAD 14. yılını geride bırakırken, kurumsal kimliye sahip, yaklaşık 200 gazeteci üyesi olan, İstanbul genelinde yüze yakın yayın organını bünyesinde barındıran, her yayın organının en az bin okuru olduğunu düşünürsek, 100 bin okura hitap eden bir meslek örgütü olmayı başarmıştır” dedi.


 
“YILIN ZİRVEDEKİLERİ' UMARIZ GELENEKSELLEŞİR”
 
'Yılın Zirvedekileri'  adlı yerel gazetecilik ödülünün İYGAD tarafından ilk kez düzenlendiğini ifade eden Mehmet Mert, yarışmanın yalnızca yerel gazetelerde çalışan basın mensuplarını kapsadığını belirterek şöyle devam etti:
“Yerel medya ödülleri, yerel konuları en iyi değerlendiren, mesleğe en çok değer veren, mesleğini evrensel boyutlarda sürdürmeye çalışan ve mesleki kurallara uygun haber üreten gazetecilere verilmesi hedeflendi. Umarım bu ödüller gelenekselleşir ve her yıl üzerine artı koyularak devam eder. İleriki yıllarda daha geniş kapsamlı, daha ilgi uyandırıcı ve daha teşvik edici bir şekilde sürdürülür.
 


ÖDÜL ALANLARIN DAHA BAŞARILI İŞLER ÇIKARMASINI DİLİYORUM
 
Şimdiye kadar gazetecilik mesleğinin çıtasını yükseltici, meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlayıcı hizmetlerle birlikte, eğitici ve öğretici seminerler, paneller, söyleşiler de düzenleyen İYGAD bugün de bir ilki başlatarak işini en iyi yapanlar arasından bazılarını ödüllendirme yoluna gitti.
İYGAD Yönetim Kurulu olarak ilk defa böyle bir karar aldık ve yaklaşık altı aydır gündemimizde olan ödül törenini, başvuruları alınarak, değerlendirmeler yapılarak bugün de o ödülleri sahiplerine sunma anına geldik.
Gerçekten birşeyin ilkini yapmak çok zor. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerekse gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasına katkı sunsun. Başvurular arasında en çok hakedenin ödüllendirilmesi için juri elinden geleni yapt. Günümüzde gazetecilik yapmak zor. Siyaset yapmak daha bir zor. Ticaret yapmak zorun zoru. Hergün kapanan yayın organları, tutuklanan gazeteciler var ama ne yapalım hayat devam ediyor ve biz de bu zor şartlara rağmen açılışlar yapıyoruz, ödül törenleri düzenliyoruz.
Gönül isterdi ki ülkemiz daha iyi şartlar ortamında olsaydı, bizler de inanın bu törenleri çok daha renkli, çok daha gösterişli yapmak için elimizden geleni yapardık.
Yine de bu günün şartlarında, bu organizasyonlarda yanımızda olan, destek olan, öncelikle meslektaşlarımıza, sonra özgür basın dostlarına, siyasilerimize, iş adamlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan can dostlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ödül alan arkadaşlarımı tebrik ediyor, ömür boyu bu ödüllere layık işler yapmalarını diliyorum.”
(Sibel GÜLERSÖYLER / Kent Yaşam)




 

Editör: Haber Merkezi