70 yıldır sahnelerde Türk halkının gönlünü fethetmiş olan Nejat Uygur için Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Salonu'nda tören düzenlendi. Törene çok sayıda Uygur'un seveni katıldı.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için, Cemal Reşit Rey Salonu'nda tören yapıldı. Törene Uygur'un eşi Necla Uygur, oğulları Süheyl, Süha, Ahmet, Kemal ve Behzat Uygur, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Uygur'un yakınları, ünlü isimler ve çok sayıda sanatçının seveni katıldı.

KISA FİLM DUYGULANDIRDI

Necla Uygur, törende gözyaşlarına hakim olamadı. Uygur'u Topbaş ve Sarıgül ellerinden tutarak teskin etti. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Uygur ile ilgili hazırlanan kısa bir film izletildi.

"RUHEN HEP YANIMIZDA"

Aile adına konuşma yapan Behzat Uygur, babasının bedenen yanlarında olmadığı fakat ruhen hep yanlarında olduğunu hissedeceklerini söyledi. Uygur, babasının tiyatro oyunları sonrasında söylediği gibi salondakileri selamladı, "Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden, ortancaların da alnından öpüyorum." ifadelerini kullandı.

"BİR YILDIZ KAYDI"

Kadir Topbaş ise, "Bugün sanat dünyamızdan bir yıldız daha kaydı. Güzel bir insandı. Arkasından çok güzel şeyler söylenecek. Bizim hayatımızda çok önemli yeri olan güzel bir insandı. Yaşayarak yaptığına inandığımız bir sanatı vardı. Ve gelecek nesillere de bir örnek teşkil edecektir." şeklinde konuştu.

Veda töreninin ardından imam, sanatçı için helallik istedi. Omuzlara alınan Uygur'un tabutu cenaze aracına götürüldü. Uygur'un cenazesi öğle vakti Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Editör: Haber Merkezi