Galatasaray-Kasımpaşa maçını izliyorum GS’da Serdar Aziz ve Tolga Ciğerci dışında Türkiyeli yok hepsi yabancı. Tolga’da TC vatandaşı ama dışarıda yaşayan ve dışarıda yetişmiş biri. Sonra Tolga çıktı son transfer Feghouli girdi kaldı tek Türkiyeli’ye koca GS’da.

Kasımpaşa’da dokuz yabancı ile çıktı sahaya.

Diğer takımlar farklı mı?

Hâşâ. BJK’ de FB’ de, alayı benzer.

Altınordu dışında tüm takımlar PTT 1.lig dahil alabildiğine yabancı ile dolu.

Bir yabancı takımla resmi bir maç yapsa bizim yabancılarla sahaya çıkan yerli takımımız, milli gururumuz mu olmuş olur?

 Maç öncesi TFF yalakası taraftarlar ve spor medyası“Milli gururumuz falanca takımımız sahaya çıkıyor”,” hadi falanca takımımız göster Türkün gücünü” diyor, yazıyor.

Sonra Milli Futbol Takımımız neden başarısız deniyor. Yahu yerli sporcumuz -  Türkiyeli, takımda oynamıyor ki başarılı olsun.

Bütün bunların nedeni önce BJK’ yi çuvallatan sonra TFF’ ye başkan olan ve Fatih Terim’e tüm yetkileri veren tüpçüdür…

Fatih Terim yabancı oyuncu barajını kaldırdığında sistemi şöyle savunmuştu “Yerli oyuncularımız yabancılarla rekabete girecekler onun için başarılı olacaklardır”. Bir basın toplantısında aynen bunları söylemişti dolar imparatoru.  Kulüpler yabancıya dünyalar ödeyip alınca oynatmak zorunluluğunu hissediyorlar hem yönetimler hem teknik kadrolar. Oynatmazsa demezler mi, madem oynatmayacaktın neden aldın, bunca döviz ödedin?

Bu sistemde takımlar 14 yabancı futbolcu bulundurabiliyorlar. Sistemi değiştirmeye kalksanız iyice karışır ortalık, çünkü takımlar bazı futbolcularla 3 yıllık 4 yıllık hatta 5 yıllık sözleşme yapıyorlar.

Geçen yıl Avrupa şampiyonu olan FB Basketbol takımında ara ki ilaç için yerli-Türkiyeli oyuncu bulasın. Her devletten her milletten oyuncuların olduğu takım şampiyon olunca gazete manşetleri “Türkün gücünü Avrupa’ya gösterdik”! FB’ nin başarısını önemsemediğimden değil muhteşem bir başarı ve gerçekten bir sporsever olarak çok keyif aldım ama ya Milli Basketbol Takımımız?

Futbolun içine kusan  Dolar-Avro imparatoru’nun getirdiği nokta,  bir delinin kuyuya taş atması mizahında olduğu gibi çıkart çıkartabilirsen, düzelt düzeltebilirsen…

Ha, yanlış anlaşılmasın yabancı futbolcularla kulüp takımları uluslar arası başarılı olabilirler sözüm yok, değerlendirmem Milli Takım içindir…

Eleştirilerim ve gerginliğim Milli Takımımızı getirdikleri yer içindi, şükür bura da sona erdi imparator hazretlerinin serüveni.

Ne olursa olsun nasıl eleştirilirse eleştirsin, bunamışta deseler, altına kaçırıyor da deseler bence Dünyanın en büyük teknik direktörlerinden biridir Lecescu. Zaman verilirse ve sağlık sorunu olmazsa sistemin bozukluğuna rağmen Türkiye’yi 1-2 yıl içinde iyi bir yere taşıyacaktır.

Güveniyorum, inanıyorum.