Yeni yıla ne niyetlerle girmiştik. 2015 in tüm kötülüklerini geride bırakıp yeni umutlarla girecektik yeni bir yıla yeni bir  yaşamaya. Bu yazıyı yazarken yeni yıla gireli henüz dokuz gün olmuştu.

Hatta yüzde 49 buçuk kişimiz istikrar olacak sanıyla tercihlerini kullanmıştı eski yılda.

Ekonomi dipte. Eğitim beşikte.Siyaset rezalet.Dış siyaset (söylemeye cesaretim yok).Diyanet (çocukların yetişemiyeceği yerde saklayını)?

Kültür treleylom.Anayasa rafta.Barış buzdolapta.Basın içerde, mülteciler sahilde! İnsani ilişkiler (olsa canımı ye)?Kutuplaşma hat safhada çok hızlı bir mezhep savaşlarına doğru gidiliyor gibi.

Dolar 300 törkiş lira.

Ha ne diyorduk?  İSTİKRAR.

Heey millet doğuda neler oluyor biliyormusunuz?

Ne bileceksiniz ne kadar verilirse o kadar yiyoruz da.

Doğuda savaş var ve en büyük kayıp siviller ölüyor. En çokta çocuk. Hamile kadınlar 70lik dedeler ekmek almaya giden anneler-babalar gencecik asker –polis şehitler. Şimdi bana ‘ama’ diye başlayan maval anlatılmasın şunlar şunları yapmasalardı olmazdı gibi.

Bu ölümlerin aması olmaz. Cenazeler sokaklarda alınamıyor başka bir şey söylemeye gerek varmı? Lütfen bir empati, eey halkım küçücük bir empati, sizin başınıza gelse ne yapardınız? Bütün bunlar İstikrarın göstergesi midir?

İstikrarımızın içine birde Rusya krizi girdi. Öyle bir girdi ki, acıtmaya başladı ve acı gittikçe büyüyor.Devam edecek gibi görünüyor. Krizi başlatan büyüklerimiz hemen NATOmuzu toplantıya çağırdı, kem kümden sonra okuyabildiğim kadarıyla (kişisel okumam) Türkiye ile Rusya arasında bir olay olarak tanımlandı ve olaya hiçmi hiç bulaşmadı Hazreti Nato....

Ama hakkını yuemeyelim en İstikrarlı duruşu, Diyanet ve ulema-alim gibi gösterilen bazı din adamlarından geldi!

Babanın kızına cinsel duygusu, 6 yaş kızla evlenibilme,karısının cesediyle belli bir sürede cinsel ilişki kurabilme, nişanlıların el ele tutuşmasının günahı,Cuma namazı tatili (arkasından hafta sonu tatili  cumartesi-Pazar yerine, Cuma-cumartesi olacak mı dersiniz?), aleviyle evlenmenin olmazı, din öğretmeninin erkek çocuklara tacizinin örtbası, islam gençlik başkanının çocuk tacizinden ceza alması ,kardan adam yapmanın günahı, kırmızı don giymenin günah ve vebali ve benzeri onlarca fetva ve olayda İstikrarımız(!)  tavan yaptı. Tek düşüncelerinin uçkurlarında bulunması İŞİD kafaların nasıl geliştiğininde bir istikrar göstergesi gibiydi.

Hele Düzce Müftüsü’nün okuttuğu bir hutme vardı ki breh breh, ‘grev caiz değildir’ diye. Vahşi kapitalizmde çolunun – çocuğunun rızkı için yasal yollardan hakkını arayan işçi haklıda olsa grev yapamazmış çünkü günahmış! Haaa! birde işyerinde aşırı iş güvenliği de günahmış. Bu fetvayı verene göre Allaha güvensizlik göstergesiymiş aşırı güvenlik. Ya Hacı Efendi, güvenliği için beş bin koruma ordusuyla gezen büyüklerimizde mi Allah’a güvensizlik... Tövbe estefurullah....

Amaç nedir?

Ne olacak bireyleri kul olarak değiştirmek. Çünkü kul sormaz,soruşturmaz,itiraz etmez,karşı gelmez yalnızca itiat eder.

Zati bir bölüm insan bu kategoriye girmiş görünüyor.

Rusya ile kriz, Suriye ile kriz, Irak ile kriz, AB ile kriz,İran ile kriz istikrarımıza yeni bir istikrar krizi getirdi ki bu krizlerimiz istikrarlı(!)  bir şekilde sürecek gibi, hele birde başkanlık olsa valla kriz pardon istikrarlarımız tadından yenmeyecek gibi çoğalacak sanki?

Biz kerizler istikrarlı krizleri yeriz , yerim ben sizin istikrarınızı!