Deniz kenarında biriken çöp dağlarını nihayet ortadan kaldıran Mersin Büyükşehir Belediyesi geçte olsa teşekkürü hak etti.
Erdemli Aşağı Tömük Mıntıkası’nda Mavisu1 Sitesi’nin yeni seçilen yönetiminin kişisel çabaları ile çöp dağları ortadan kalktığı gibi atıl duran sahil, taşlar ve çöplerden temizlenerek (masraf yapmadan)  plaj haline getirildi. Bölgede denize rahatlıkla girilebilen (taşlar nedeni ile) ve güvenle deniz sefası yapılabilen bir plaj haline gelmesi nedeni ile Yönetin Kurulu’ndan Enver Karagöz ve Hamit Kara’ya site ve bölge sakinleri teşekkür etti.




Bölge sakinleri batıda Alata sınırından başlayarak Arpaç ve Tömük bölgelerini içine alarak Özen  veya Flamingo4 Sitesi bitimine kadar gelip Güllük, Mavisu2, Mavisu1, Tropik, Flamingo2 ve Klikya Sitelerini atlayarak Tömük Tatil Sitesi’nden tekrar başlayarak Kargıpınarı’nın tamamından Çeşmeli’ye kadar yapılan ışıklandırma çalışmasından neden mağdur olduklarını merak ettiklerini açıkladılar.



Güllük,Mavisu1 ve 2,tropik,Flamingo2 ve Klikya Siteleri olarak neden cezanladırıldıklarını ilgililerin açıklamalarını bekliyor. Bölgede bulunan 4 adet işgalci gecekondu mu buna neden diyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yaptığı yaya ve bisiklet yolunun diğer bölgelerde ışıklandırıldığı halde bahsedilen bölgede neden yapılmadığını öğrenmek istiyor bölge yaşayanları.