Şileliler ÇED toplantısını yaptırtmadı! Şileliler ÇED toplantısını yaptırtmadı!

Çekmeköylüler bu Kurban Bayramı'nı daha hijyenik bir ortamda geçirecek. Geçtiğimiz yıllarda Soğukpınar Mahallesi’nde hijyenik olmayan ortam, kötü koku, trafik, gürültü ve çeşitli problemlerden dolayı tartışmalara neden olan kurban satış ve kesim alanı vatandaşlardan gelen talepler sonrası bu yıl kurulmayacak. Kararı memnuniyet ile karşılayan mahalle muhtarı ve sakinleri Kurban Bayramı öncesi taleplerini yerine getiren Başkan Çerkez’e teşekkür etti.

 

“KOMŞULARIMIZ BU KURBAN GÜZEL NEFES ALACAK”

Soğukpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Cansız; “Komşularımızın talebi üzerine kurban pazarımızın olduğu yerde hem hijyen açısından hem de sağlık açısından gelen talepleri doğrultusunda biz de Belediye Başkanımız Orhan Çerkez’e konunun bilgisini verdik. Konu hakkında sağ olsun bizleri kırmadı. Sunduğumuz talepler doğrultusunda halkımızın isteklerini karşılıksız bırakmadı. Kendisine şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Kurban bayramı geldiğinde insanlar bayramı güzel yaşarken biz burada hüsran yaşıyoruz diyorlardı. Kokusu, hijyenik olmayışı, temiz olmayışı bayramın 20 gün öncesinde kurulan ve 2 ay sonrasında da devam eden problemlerden ötürü büyük bir muzdariplik yaşıyorduk. Büyük bir sıkıntı yaşıyorlardı buradaki insanlarımız. Çok şükür bu sene kurulmayacak. Komşularımız bu Kurban Bayramı’nda güzel bir nefes alacaklar” dedi.

 

“BU SENE GERÇEKTEN BİR BAYRAM HAVASINDA YAŞAYACAĞIZ”

Mahalle sakini Osman Uysal, “Ben burada yaklaşık 10 yıldır oturuyorum. Kurban Bayramı’ndan yaklaşık 15-20 gün önce büyük büyük kamyonlar, sığırlar, inekler, kurbanlık hayvanlar getiriliyordu. Kötü koku, hijyensiz ortam ve trafik sıkışıyor otoparkımıza girip çıkmakta zorlanıyorduk. Çobanlar arasında kavga yaşanıyor,  çocuklarımız ve yaşlılarımız uyuyamıyordu. Önceki dönemde birçok kez talepte bulunduk fakat bir çözüme kavuşamamıştı. Bu sene yeni seçilen muhtarımıza talepte bulunduk isteklerimizi ilettik. Onun vasıtasıyla belediyemize ulaştık. Değişen yönetim bizim isteklerimizi, taleplerimiz duydu. Bize yardımcı olmak adına bu sene burada kurban pazarının kurulmayacağı söylendi. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu sene Kurban Bayramı’nı gerçekten bir bayram havasında yaşayacağız. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Gülşen Uysal, “ Öncelikle Orhan Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Dinleniyor olmak gerçekten çok güzel bir olay. Çözüm buldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz burada kurbanlıkların kaçtığı gördük çocuklarımız sokakta olsa zarar görebilirdi. Arabalarımıza zarar verdiği de oldu. Sanırım yönetmeliklerde de kurban alanlarının böyle halkın içine kurulamayacağına dair bir madde de var. Biz yıllarca sesimizi duyuramamıştık.  Bunun oluyor olması bizlerde sevinç yarattı. Biz teşekkür etmek istiyoruz, halkını dinlediği için. Bundan sonraki dönemlerde bizde onun yanındayız” dedi.

Editör: Editör Yazar