Eyüpsultan Göktürk Mahallesi'nde bisikletle evine dönen İrfan Yıldızdal, civarda bulunan başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.Sabah 08.30'da işten çıkarak bisikletle evine dönen İrfan Yıldızdal, önüne çıkan 5 - 6 köpeğin yoldan geçen arabalara saldırdığını ve köpeklerden bir tanesinin de kendisine saldırdığını söyledi.Daha önceden de köpeklerin saldırısına uğradığını belirten Yıldızdal, “Yine işe giderken 4 - 5 köpek tarafından Hisar Okulu karşısında yere yatırılarak saldırıya uğradım. Sağ olsun oradan geçen motorlu arkadaşlar beni kurtardı. Bu durumdan şikâyetçiyim” dedi.

‘İMAJ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Göktürk'te bulunan bazı hayvanseverlerin sokakta bulunan köpekleri sahiplenmek yerine cins köpek satın aldıklarını belirten İrdanYıldızdal, “Dikkatimi çeken bir konu oldu. Göktürk'te bulunan bir kadın hayvanseverin kucağında ufak bir süs köpeği vardı. O köpekler de zaten sokakta bulunmaz. Onu kucağına almış ve bize, ‘ben bu köpeği sokaktan aldım bakıyorum’ dedi. ‘Ben, sokaktan hayvan alıp besliyorum’ imajını vermeye çalışıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

‘İŞİ TİCARETE DÖKMÜŞLER’

Sokak hayvanı besliyorum algısı yaratan bazı hayvanseverlerin bu işi ticarete dökerek büyük paralar kazandığını iddia eden Yıldızdal, “Göktürk'te çevreden duyduklarımıza göre bazı hayvanseverler sokaktan köpekleri alıp evlerine götürüp beraber fotoğraf çektiriyorlar. Sonrasında biz bu hayvanlara yem veriyoruz, veterinere götürüyoruz algısı yaratarak büyük paralar alıyorlar. Ben de bazı hayvanseverlerin bu işi ticarete döktüklerini düşünmeye başlamadım değil” diye konuştu.

‘BELEDİYE DOĞRU YAPIYOR’

Eyüpsultan Belediyesi’nin sokak hayvanları için başlattığı bakım, aşılama ve sahiplendirme çalışmalarını desteklediğini belirten İrfan Yıldızdal, “Göktürk dışında bulunan ölü hayvanları burada ölmüş gibi gösteren insanlarımız var. Yazık yani böyle yaparak diğer insanları kışkırtıp belediyeyi haksız duruma düşürüyorlar. Bir tane insanın canına bir şey olsa burada belediye sorumlu, yönetim sorumlu. İnsanlarımız bunları düşünemiyorsa kendi vicdanlarına bırakıyorum. Bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.Hastanede tedavisi yapılan Yıldızdal'ın bacağının 2 yerinden ısırıldığı tespit edildi. 1 ay süresince gözetim altında tutulacak ve 5 doz kuduz aşısı olacak Yıldızdal ilk tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bilal ÇIĞRIM

Editör: Haber Merkezi