Sultangazi Belediyesi, ilçenin estetiğine uygun yol ve kaldırım çalışmalarına bütün hızıyla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü çalışma ile ilçenin en işlek caddelerinden olan 1. Cebeci Yolu'nda prestij cadde çalışmalarına başlandı.


BİSİKLET YOLU VE YEŞİL BANT
1. Cebeci Yolu'nun modern bir görünüme kavuşturulacağı prestij cadde projesi; Sultangazi Belediyesi Cebeci Sosyal Tesisleri önünden başlayarak Çanakkale Şehitleri Caddesi’ne doğru 750 metre uzunluğunda bir alanı kapsıyor. Caddenin araç trafiği, Eski Edirne Asfaltı yönüne doğru tek yön olarak işleyecek. İki şeritli araç yolu yapılırken, 2 metre genişliğindeki bisiklet yolu ve yeşil bant oluşturulacak.
GENİŞ YAYA KALDIRIMLARI
Yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla geniş kaldırımlar yapılacak. Proje kapsamında ayrıca caddeyi kesen sokaklardan tek yönlü araç trafiği ile ulaşım sağlanacak. Bu sokaklar sayesinde esnafın dükkanlarına servislerini rahat bir şekilde yapmalarına imkan sağlanacak, belirli saatlerde kullanılmak üzere servis cepleri yer alacak. Yola bağlanan tüm sokaklardan caddeye ulaşılabilecek.
Öte yandan 1. Cebeci Yolu'na şehir estetiğini uygun oturma grupları ve yeşil alan çalışması yapılacak. Caddeye ayrıca modern aydınlatma ekipmanları yerleştirilecek.
 
 

Editör: Haber Merkezi