Sendikalar, çeşitli platformlar ve siyasi partilerin üyeleri, ellerinde flama ve pankartlar taşıdı. Alana yürüyen grupların önünde 1 Mayıs çelengi yer aldı. Güvenlik noktalarından geçen gruplar, sloganlar atarak alana doğru hareket etti.

Güvenlik noktalarında bazı flamalarda bulunan sert plastiklerle alana girilmesine izin verilmedi. Daha sonra kortej, ikinci arama noktasından da geçerek alana girdi.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve 1 Mayıs Bileşenleri tarafından gerçekleştirilen mitinge çok sayıda sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu da temsilci ve üyelerini göndererek destek verdi.

Kortejler ve yürüme sırası şu şekilde oldu

Marmara Forum kolu korteji

DİSK, EYT, Birleşik Kamu-İş, DİP, HAKPAR, İDP, SEP-Tores iş, TKP1920, UİDDER, CHP ve TİP

E-5 yan yol

TTB, İDO, İEO, İSMMMO, İVHO, Liman-İş, EMEP, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekliler Dayanışması Sendikası, EHP, FKF, TÖP, Darıca Emekçi Kültür Derneği, Halkevleri, TKH, TKP ve TSİP

Dikilitaş yolu (Sol Şerit)

TMMOB, BDSP, BHH-İDD, Çaresiz Değiliz Platformu, HDP-HDK, Birleşik Devrimci Parti, DBP, ESP, SODAP, SYKP-İşçi Hakları Derneği, YSP, Kangal-Divriği Dernekleri, Söz ve Eylem

Dikilitaş yolu (Sağ şerit)

KESK, ASİMSAN, Tüm Emekliler Sendikası, Demokrat Emekliler S.G., Anadoluda Yaşam Kooperatifi, GİDER, KALDIRAÇ, KÖZ-YDİ Çağrı, SMF, SODEV, TÜKODER.

 HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, katılımcıları selamladı.

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz

"Bugün Çırağan'da çocuklarına sınırsız düğün yapan medya patronlarının değil, halka doğru haber veren gazetecilerin günü. Bugün hakları için mücadele den kadınlarımız günü. Bugün küçük üreticinin günü. “Bugün Urfa'da 1 Mayıs'a yola çıkan ve yaşamını kaybeden beş işçinin günü. Bugün 1 Mayıs 1977'de katledilen yoldaşlarımızın günü. Bugün emperyalist sömürüye hayır diyen canlarını yaşamlarını işkence sehpalarında devrimcilerin yurtseverlerin günü."

KESK Eş Başkanı Aysun Gezen

 "Ülkemizi tamamen borçlandıran, ranta dayalı bu ekonomik model çöküyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranları ile karşı karşıyayız. Emeğimizi sermayeye peşkeş çekmek istiyorlar. İzin vermeyeceğiz."

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

“Elbet haramilerin saltanatını yıkacağız. Kavgamızın şehrine emeğin şehrine İstanbul’a selam olsun. Bugün İstanbul’da 1 Mayıs Meydanı’nı, Taksim Meydanı’nı işçilere kapatılanların saltanatı elbet yıkılacak. İşçilerin iradesini yok sayan bu düzen yasakları ile birlikte kül olup gidecek. İşçi sınıfı Taksim’i 1 Mayıs alanı olarak yenden kazanacak. Bir kişinin ağzından çıkan sözün ferman sayıldığı bir düzene karşı demokrasiyi özgürlüğü kazanacak mıyız? Ekonomik işsizliğin ortasında bizler mücadele derken bir avuç patronun bekasını savunan düzene son verecek miyiz? Bana söz verin. Güzel bir ülke için mücadele edecek miyiz? Bizim memleket dediğimiz tek kişinin konuştuğu herkesin alkışladığı bir memleket değil. Demokrasi olsun, seçme, seçilme, grev hakkımız tam olsun, kimse cinsiyet kimliğinden dolayı ikinci sınıf yurttaş sayılmasın, eşit yurttaşlık ülkenin her yanında hakim olsun. Hep beraber söz verelim. Baskıcı rejimin harap ettiği ülkemizi omuz omuza yeniden kuracak mıyız?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da, eşiyle birlikte katıldığı kutlama alanında, işçilerin bayramını kutladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası üyeleri de alandaydı

Sinema Emekçileri Sendikası da alandaydı

HDP’li grup, açlık grevlerine dikkat çekti

KONSERLER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan miting alanında verilecek konserlerin, Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden yola çıkan, işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle, iptal edildiği duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi