“Yaşasın halkların kardeşliği, 12 Eylül’ü unutma, unutturma” sloganlarının atıldığı etkinlikte, hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Tümbelsen1 Nolu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, ölenleri rahmetle andı.Kılıç; katlima sebep olanların bir an önce yargılanmasını istedi. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti “Sorumlulular belli olduğu halde geçmişte olduğu gibi katillerin resimlerini görüyoruz ama hukuğun işlemediğini de görüyoruz. Bir an önce sorumluların yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

NEDEN ÖLÜME BÜTÇE AYIRIYORUZ

DİSK İstanbul Merkez Temsilcisi ve 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi’de, katliamda hayatını kaybeden yol arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, “Aslında Türkiye hafızasını kaybetti” diyerek tepki gösterdi. Ankara Tren Garı’nda Türkiyenin aklının tutulmuşluğunu ve kalbinin atmadığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Çiftçi, “Katiller yargılanana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

Çifçi;“Büyük adliye sarayları yapabilisiniz ama adalet dağıtamazsınız. F Tipleri yapabilirsiniz ama sosyal adalet olmadıkça oraları da dolduracaksınız. Barış yok ve biz inadına barış diyeceğiz.” İfadelerini kullanarak, 15 Temmuzda rant ve iktidar kavgası olduğunu, 150 bine yakın kamu işçisinin görevden uzaklaştırıldığını, Gazetecilerin ceza evlerine atılarak medyayının susturulduğunu belirtti.

80’in üzerinde seçilmiş belediye başkanın görevinden alınarak, memleketin KHK ile yönetildiğini de sözlerine ekleyen DİSK 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, “Yapılan zamlarla savaşa bütçe ayrılıyor ve bu bütçeyle bombalar, füzeler alınacak” diyerek, “Neden ölüme bütçe ayırıyoruz? Neden sağlığa, eğitime bütçe ayırmıyoruz?” diyerek tepkisini dile getirdi. Adalet yerini bulana kadar yapılan yanlış işlerin takipçisi olacaklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi