Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katılımıyla, Esenyurt Belediyesi’nin eski binasının bahçesinden kaldırılan otobüslere bindirilen 117 Suriyeli vatandaş ülkelerine yolcu edildi.

BU TATİL İÇİN BİR GİDİŞ DEĞİL. 5 YIL GERİ DÖNMEYECEKLER

Suriyeli göçmenler otobüsteki yerlerini alırken açıklamalarda bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘’117 Suriyeli arkadaşımız bize ülkelerine gitmek için başvurmuştu. Savaştan dolayı Türkiye’de bir süre konul ettiğimiz arkadaşlarımız bugün ülkelerine gitmek için yola çıkacak. Türkiye onlara zor günlerinde konukseverliğini gösterdi. Esenyurt olarak elimizden geldiğince huzurlu ve mutlu yaşamaları için mücadele ettik. Bu tatil için bir gidiş değil. Gittikten sonra 5 yıl geri dönemeyecekler. Umarım bundan sonraki yaşamlarında mutlu ve huzurlu olurlar” diye belirtti.


ÜLKELERİNE DÖNMELERİ İÇİN TEŞVİK EDECEĞİZ

Belki ileride de biz onlara birkaç günlüğüne misafirliğe gidip, çaylarını içeriz diye konuşan Bozkurt, "Misafirlerimizi geldikleri yerlere göndermeye devam ediyoruz. Ücretsiz olarak lojistik sağlıyoruz. Sınıra kadar onları yolcu ediyoruz. Sınırdan sonrada Kızılay ekipleri onları memleketlerine geri göndermek için destek verecek. Bundan sonra da bu uygulama devam edecek. Ve onları ülkelerine gitmek için teşvik edeceğiz” diye vurguladı.

 Türk yetkililere teşekkür ederim

Suriye’ye dönen grupta olan Muhammed Bekir, 6 yıl önce savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek “ Burada, birçok yerde çalıştım. Suriye’ye gidiyorum. Bir bayram geliyor, şimdi bu dönüşte ikinci bayramım oldu. 6 yıldır annemi, babamı göremiyorum. Ben burada evlendim,2 çocuğumda Türkiye’de doğdu. Çok heyecanlıyım. Ben, Belediye Başkanımıza ve Türk halkına çok teşekkür ederim. Türkiye’yi özleyeceğim” dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi