ZEYTİNBURNU- Fotoğraf, hat, tezhip, minyatür, resim ve çini gibi birçok sanat dalını bir arada barındıran 12 yıllık koleksiyon “Tasvir-i Mimari” Seçkiler Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Yüksek Mimarlar İbrahim Hakkı Yiğit ve Ahmet Yılmaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Törende serginin açılış kurdelesi kesildikten sonra sergide yer alan eserler vatandaşlara tanıtıldı. Yüksek Mimar İbrahim Hakkı Yiğit ve Yüksek Mimar Ahmet Yılmaz’ın ortak iştirakleri ile kurulan Galeri Kalem Güzeli Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Tasvir-i Mimari” Seçkiler Sergisi’nde Ahmet Yakupoğlu’ndan Muhsin Kut’a, Kadir Ablak’tan Nusret Çolpan’a, Faik Kırımlı’dan Hakkı Anlı’ya kadar birçok sanatçının eseri yer alıyor.

İLK KEZ ZKSM’DE SERGİYE AÇTIK’

Kendilerine gelen teklifi büyük bir sevinçle karşıladıklarını dile getiren Yüksek Mimar İbrahim Hakkı Yiğit, “12 yıllık çaba ile oluşturduğumuz resim koleksiyonunu 10 yıl önce projesini çizdiğimiz Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKSM) sergilemek bizim için onur ve gurur verici bir durum. Sergimizi ilk kez ZKSM’de sanatseverlerle buluşturmuş olduk. Bizim için de heyecan verici bir durum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

‘İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR’

Zeytinburnu’nda sanata ve sanatçıya büyük önem verildiği ve sanatsal çalışmaların desteklendiğine dikkat çeken Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, “Sergilerimizin çeşitliliği açısından hemen hemen her sanat dalına yer vermeye gayret ediyoruz. Bu ayki sergimiz de Tasvir-i Mimari dediğimiz İbrahim Hakkı Yiğit ve Ahmet Yılmaz mimar kardeşlerimizin koleksiyonundaki eserleri sergiledik” ifadelerini kullandı. Sanatseverlerin dikkatle incelediği eserlerden oluşan “Tasvir-i Mimari” Seçkiler Sergisi, 5 Ocak 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi