Fevzi Çakmak Meydanı’nda gerçekleşen Tokat Sarma Festivali’ne, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı,  Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti Eski Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz başta olmak üzere ilçenin ileri gelenleri ve on binlerce vatandaş katıldı. 15 bin paket sarmanın dağıtıldığı festivalde, yöresel sanatçılar Ayşegül Pınar, Murat Akkaya ve Necdet Kaya da şarkılarıyla vatandaşları coşturdu. Hem sarma yiyen hem de yöresel ezgilerle eğlenen vatandaşlar unutulmaz bir Tokat günü yaşadı.

“KÜÇÜKÇEKMECE’DE HER RENK BİR ARAYA GELİYOR”

Festivalde söz alan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı,  Milletvekili Halis Dalkılıç, “Güzel ve güneşli bir Pazar gününde birlikteyiz. Bugün Tokatlı hemşerilerimizin festivaline katıldım. Tokat’ın yaprağı, adamı ve adamlığı meşhur. Temel Başkanımız inşallah 31 Mart’ta sizlerin desteğiyle yola devam diyecek. Geçen gün de Kemalpaşa’daki Semt Konağı’nın açılışına katıldım. Gerçekten de 5 yıla kocaman kocaman eserler sığdırmış. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Küçükçekmece’nin çehresini değiştirecek projelere imza attı. Ancak çok daha önemli olan Küçükçekmece’de her rengi bir araya getiren projelere imza atması. İşte bugün de bu programlardan bir tanesi” diye konuştu.

“BİZİ DESTEKLEYENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Milletvekili Harun Karaca da Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e böyle bir etkinliğe imza attığı için teşekkür ederek, “31 Mart’ta Temel Karadeniz’e evet diyecek misiniz? Sizlerin sayesinde Cumhurbaşkanın olduk, başbakan olduk, belediye başkanı olduk. Size çok teşekkür ediyorum. Desteğinizi bizden esirgemeyeceğinizi biliyorum” diyerek vatandaşlara seslendi.

“BAŞKAN KARADENİZ SÖZ VERDİYSE YAPAR”

 Festivalde vatandaşlara seslenen Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, “İstanbul’un ikinci, Türkiye’nin altıncı büyük ilçesinde sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum böyle güzel etkinler yaptığı için. Belediye başkanımız için söz verdiyse yapar diyorlar ya bu çok önemli bir şey bence” dedi.

MART AYI İÇİNDE İKİ AÇILIŞ DAHA

Festivalde elleriyle vatandaşlara sarma dağıtan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz İse, daha önce Fevzi Çakmak Meydanı’nda pek çok festival düzenlediklerini belirterek, “Bu meydanın altı otopark ve Pazar yeri olarak kullanılıyor. 4 tane daha pazar kompleksi kazandırdık. Mart ayının 13’ünde Tevfikbey Pazar kompleksi hizmete girmiş olacak. Ayın 6’sında Millet Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak. Yaptığımız Semt Konakları, Sosyal Tesislerle Küçükçekmece’ye değer katmaya çalıştık. Ancak en önemlisi gönül belediyeciliği. Bundan sonra daha yakın olacağız ve sizlerle daha fazla bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi