Sultangazi Belediyesi, “Anadolu’nun Renkleri Sultangazi'de” sloganıyla başlattığı Yöresel Günler Festivali devam ediyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalin bu haftaki konuğu Rize oldu.

Sultangazi Belediyesinin desteğiyle Sultangazi Rize Dernekler Federasyonunca düzenlenen  "Rize Yöresel Ürünleri ve 2. Hamsi Festivali"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta içerisinde açılışı yapılan "Rize Yöresel Ürünleri ve 2. Hamsi Festivali"nin açılış kurdelesini ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından kesilmişti.

Hafta sonu horon eşliğinde 3 ton hamsinin dağıtıldığı festivalde, vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara kendi elleriyle hamsi ikramında bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede Anadolu'nun zenginliklerini tanıtmaya ve farklı kültürleri bir araya getirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Altunay, "Festivalin ilk konukları Malatya oldu. Şimdi ise Rizeli hemşehrilerimizi konuk ediyoruz. Burada açtığımız stantlarda hemşehri dernekleri kendi yörelerine ait el sanatlarından yöresel yemeklere kadar bir çok ürünü sergileme imkanı buluyor. Anadolu'nun farklı coğrafyalarından gelen insanlarımızı kendi kültürleri ile İstanbul kültürünü kaynaştırarak ortak değerlerde buluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Festival kapsamında kurulan çadırlarda ayrıca, tereyağı, peynir, Trabzon ekmeği, Rize kavurması, mısır unu gibi yöresel ürünlerin satışı yapılıyor ve müzik dinletileri gerçekleştiriliyor.

Fidan UĞUR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi