Bakırköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumu, büyük tartışmalara sahne oldu. Zeytinlik Halk Pazarı alanı için Belediye Başkanı ve Encümen’e yetki verilmesini öngören madde görüşülürken itirazda bulunan AK Parti gurup üyeleri, "Başkasına peş keş çekeceksiniz. Bu yetki verilmez" diyerek tepki gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda, kamu yararı gözetiyor gerekçesi ile Osmaniye Mahallesi Metro İnşaatı alanı için belediye meclisine ait sulh ile tasfiyeye, kabul ve feragate dair yetkiyi Başkan Kerimoğlu'na verdikleri için CHP'liler tarafından eleştirildiklerini ve suçlandıklarını söyleyen AK Parti Meclis Üyesi Servet Toraman, "Vicdanınız varsa verin" dedi.  

Perşembe günü (bu gün) saat 14:00'da yapılacak organizasyonla Zeytinlik alanlara dikkat çekmek amacıyla başta Zeytinlik Mahallesi olmak üzere Bakırköy’e yüzlerce zeytin ağacı dikileceğini ilan eden Bakırköy Belediye Başkanı ve Meclis üyelerine atıfta bulunan Toraman, "Biz kamu yararına yetki verirken bizi eleştirdiniz. Peki şimdi bu yetkiyi nasıl vereceksiz. Zeytinlik Halk Pazarı'nın önüne iki tane Zeytin Ağacı dikerek, koca Zeytinliği nasıl vereceksiniz" diye sordu.
Verilecek yetki karşısında herhangi bir ihmali denetleyen ve de kamu yararı gözeten bir bakanlığın olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini  ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun,  istenilen yetkinin tam kapsamlı olduğunu söyledi.
Zeytinlik Halk Pazarı alanının ihale öncesi ve sonrası dahil olmak üzere tüm yetkilerinin başkan ve encümende olacağını sözlerine ekleyen Torun, “İşletiminde, para alış verişinde, satmasında, tahsis edilmesinde ve her türlü akçeli işlerinde yetki encümende ve başkanda olacak. Böyle bir yetki için mahkemeye gidilir. Böyle bir yetki olmaz" dedi.

Bakırköy Belediye yönetiminin güvenilir olmadığını iddia eden Fatma Elmasgül Torun, kendisine tepki gösteren bazı CHP'li meclis üyelerine cevap vererek, "Haddinizi aşmayın. Güvenilir değil demek ayıp mı? Siz onaylanmış faliyet raporunu değiştirip, tekrar onaylayan bir meclissiniz. Belediyecilik tarihinde bir ilksiniz" ifadelerini kullandı. 

Eleştirilere cevap veren Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik, "Hükümet sizsiniz.  Kayyum atar kurtulursunuz" ifadelerini kullandı.
Karşılıklı tartışmaların ardından yapılan oylama sonunda, Başkan Kerimoğlu ve Encümen'e 29 yıllığına yetki oy çokluğu ile verildi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam
 
 
Editör: Haber Merkezi