BAĞCILAR- Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanı bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar’da, ulaşım sorununu çözmeye yönelik dev atılımlarda bulunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi işbirliği ile ilçedeki otopark sorunu ve ileride yaşanabilecek havalimanı trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeler hayata geçiriliyor.

ARAÇ KAPASİTESİ 5 BİN 203’E ÇIKACAK

Bu kapsamda yapımına başlanan 3 ve 4’er katlı zemin altı 7 otoparkın inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 bin 099 araçlık modern ve çevreci özellikteki otoparkların önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor. Açılışı yapılacak yeni alanlarla birlikte Bağcılar’da belediye bünyesindeki otopark sayısı 11’e çıkarken araç kapasitesi ise 5 bin 203 olacak.

 Zeminaltına inşa edilen otoparkların üstü çocuk parkı, yaşam alanı ve pazar alanı olarak değerlendiriliyor. Projeler arasında en büyüğü olan Bağcılar 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nın altına yapılan 1162 araçlık devasa otoparkta asansör de bulunuyor. Sürücülere otoparktan metroya geçiş imkanı da sunuluyor. Ayrıca meydanın etrafında bulunan evlerin siluetleri ve kat yükseklikleri de aynı olacak.

“Hem ilçenin hem de bölgenin trafiğini rahatlatacağız”

Otopark inşaatlarını gezerek incelemelerde bulunanBağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar sonucunda otopark sayımızı önümüzdeki yıl içerisinde daha da artırarakhem ilçemizin hem de bölgenin trafiğini rahatlatacağız. Hemşehrilerimizin arabamı nereye park edeceğim sıkıntısı ve yollardaki yoğunluk sona erecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’a ilçemize yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum.Heyecanla açılış yapacağımız günü bekliyoruz" diye konuştu

İşte inşaatı devam eden otoparklar ve araç kapasiteleri:

Bağcılar 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ve Zemin Altı Katlı Otopark         1162

Ebubekir Parkı Zemin Altı Otopark, Pazar Yeri                                            1200

Bağcılar Hürriyet Mahallesi Pazar Yeri ve Zemin Altı Otopark                      335

Bağcılar Göztepe Mahallesi 2347 Sokak Zemin Altı Otoparkı                      169

Kirazlı Mahallesi Zemin Altı Otopark                                                             109

Yeni Mahalle Gençlik Merkezi                                                                    504

Belediye Hizmet Binası                                                                              620

Editör: Haber Merkezi