Evdeki tanıdıklarına ulaşamadığını belirten bir kişi Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, belirtilen adrese gitti.

Korkunç olay Fatih’te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında yaşandı. İhbar üzerine eve giden polis ekipleri kapıda “Dikkat siyanür var. İçeri girmeyin. Polisi arayın” notuyla karşılaştı. Olay yerine çağrılan AFAD ekipleriyle girilen adreste yoğun koku olduğu belirlenirken, ikisi kadın 4 kişinin cesediyle karşılaşıldı. Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından içeriye giren ekipler, kardeş oldukları öğrenilen Cüneyt Y. (48), Oya Y.(54), Kamuran Y. (60) ve Yaşar Y. (56) isimli 4 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ölüm sebebi araştırılıyor.

EVDE YOĞUN KOKU TESPİT EDİLDİ

Olay Yeri İnceleme ve ekipleri yoğun kokunun bulunduğu evde inceleme başlattı. AFAD ve polis ekipleri giydikleri özel kıyafetlerle evde yaklaşık 2,5 saat inceleme yaptı. İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

SİYANÜR İÇMİŞLER

Yoğun siyanür kokusu olan cesetlere yapılan ön otopside kardeşlerin, siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kesin otopsi raporu daha sonra çıkacak olan kardeşlerin evinde, olay yeri inceleme ekiplerinin bulduğu su bardakları, siyanürü suya karıştırarak içtikleri ihtimalini ortaya çıkardı. Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu. Ancak kesin ölüm nedenleri yapılacak olan incelemelerin ardından ortaya çıkacak.

FATİH KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Fatih Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada;

“İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce alınan bir ihbarda İlçemiz Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesindeki bir meskenin sakinlerine ulaşılamadığı bildirilmiştir. Belirtilen adreste yapılan ilk incelemede; evde (C.Y), (Y.Y), (K.Y) ve (O.Y) adlı (2) erkek ve (2) kadına ait (4) ceset olduğu görülmüştür. Ev içerisindeki yoğun koku nedeniyle AFAD KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Bilgilerinize saygıyla sunulur” ifadeleri yer aldı. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EDİTÖRÜN NOTU

FİLM DEĞİL, GERÇEK!

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir maddi sıkıntıda oldukları bu yüzden de psikolojilerinin bozuk olduğu öne sürülüyor.

3 kardeşinin bakımını üstlenen müzik öğretmenliği yapan Oya Yetişkin’in, yaşadığı ekonomik bunalıma 2 gün önce maaşına haciz konması da eklenince girdiği bunalım sonrasında kardeşlerini ve kendisini siyanürle zehirleyerek öldürdüğü toplum olarak nereye geldiğimizin acı bir fotoğrafıdır.

Bunu bir filmde izleseniz ağlamaktan gözleriniz şişerdi. IMF'ye borç verecek durumdayız diyenler, ekonomi uçuşa geçti diyenler, işsizlik diye bir şey yok, insanlar iş beğenmiyor diyenler.

Nerdesiniz, biriniz çıksın konuşsun!

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi