ZEYTİNBURNU- Yıkım çalışmaları öncesinde asbest kontrolü yapılmadığı için yıkımına bir süre ara verilen ve abdest tartışmalarıyla gündemi uzun süre meşgul eden Abdi İpekçi Spor Salonu’nun hemen yan tarafındaki alana, özel eğitim alanı yapılması için plan değişikliğine gidilmesine itiraz eden İBB’li CHP Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, spor salonunun da boş yere yıkıldığını iddia etti.

‘HİÇBİR ŞEY YAPILMADI’

Yıkılan alanda Basketbol Gelişim Merkezi adıyla yeni bir tesis inşa edileceğinin söylendiğini belirten Hacıalioğlu, alt yapılar için antrenman ve maç sahaları, A Milli Takımları için antrenman salonları, etkinlik ve seminer salonları, kamp merkezi, müze ve halka açık özel alanlar bulunacağının açıklandığı halde, hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

‘ÖZEL ALAN OLMASINA KARŞIYIM’

Söz konusu alanın neden halkın ortak kullanım alanı değil de, özel eğitim alanı olarak planlandığını soran Hacıalioğlu, yaptığı açıklama da, “Şimdi CHP her şeye karşı diyecekler ama ben eğitim alanı olmasına değil, özel alan olmasına karşıyım” dedi.

Meclis toplantısında konuyla ilgili söz alan ve adı Bakırköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığında geçen Esin Hacıalioğlu, “Özel eğitim alanları patlaması artık devlet eğitimine güvenilmemesi düşüncesini ön plana çıkardı. Boş bulduğumuz alanları özel eğitim alanlarına dönüştürmemiz gerekiyor. Bölgenin spor alanı neden eğitim alanına dönüştürülüyor. Zeytinburnu Belediyesi ‘nin binlik planlarla buna ortak olmaması gerekiyor” diyerek tepki gösterdi. Hacıalioğlu, “Ne dediler, ne yapıyorlar, ne yapmaya çalışıyorlar” diyerek, yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun neden yıkıldığına dair hala geçerli bir sebep bulamadığını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi