ŞİŞLİ- Adalet Parkı, Esentepe Mahallesi’nde bulunan 4 bin metrekarelik boş alanın düzenlenmesiyle hizmete açıldı. Farklı yaş gruplarının ihtiyaçlarına uygun donanımla hizmete açılan parkta, 0-6 yaş oyun grubu, yeşil alan üzerinde fitness alanı, sağlıklı yaşam parkuru, ahşap oturma üniteleri, evcil hayvan oyun alanı ve piknik alanı bulunuyor. Adalet Parkı, Esentepe Mahallesi’nin en büyük parkı olma özelliği taşıyor.

‘HAYIRLI OLSUN’

Park açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Daima güzel hizmetlerle anılmak, Şişli halkı için kalıcı eserler bırakmak için çalışıyoruz. Şişli gibi yoğun yapılaşmanın olduğu bir ilçede kentsel dokunun iyileştirilmesi için; yurttaşlarımızın çocuklarıyla iyi vakit geçirebilecekleri, rahat bir nefes alabilecekleri alanlar yaratmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Biliyorsunuz sağlıklı bir yaşam için aktif bir hayat tarzı ve spor yapmak da son derece önemli. Tüm bunları düşünerek bu parkı Şişli’ye kazandırdık. Adalet Parkımızın Şişlilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘YEŞİL ALANLAR ARTACAK’

Adalet Parkı’nın son yıllarda boş alanın düzenlenmesiyle sıfırdan yapılan en büyük çocuk oyun alanlı park olduğunu belirten İnönü, “Bundan sonra da Şişli’de planlarda yeşil alan gösterilen ve atıl duran tüm alanlar gerçekten yeşil alan olacak. Planlarda yeşil alan olan hiçbir yer Şişli Belediyesi tarafından ranta, betona, yapılaşmaya açılmayacak” dedi.4 bin metrekare üzerine kurulu Adalet Parkı’nın 2 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak düzenlendi. Parkta 150 adet ağaç, 1.550 çalı grubu, 6 bin mevsimlik çiçek kullanılırken, 2 bin 500 metrekare rulo çim serimi yapıldı.

 Fidan UĞUR- Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi