Bakırköy ve Adalar Belediye başkanları hakkında yazmış olduğu haberlerden dolayı önce Son Liman Haber sitesi adıyla yayın yapan ve sonrasında tekhabergazetesi.com adı ile yayın hayatına devam ederken, iki kez yayın durdurma cezası alan, hakkında 50 suç duyurusu olan ve 13 davadan yargılanırken, ikisinden hapis ve para cezası alan Gazeteci Murat Başbay, “Herkes için Adalet” yürüyüşüne çıkacağını açıkladı.

30 Eylül Salı (yarın) saat 11:00’da Enis Berberoğlu’nun cezaevine girmesinin hemen ardından Ankara’dan başlayarak Maltepe Miting alanına kadar “Adalet” yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Gazeteci Murat Başbay, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan gelirken yanında getirdiği ‘Adalet’ anlayışının eksik olması nedeniyle geri götürüp kendisine iade edeceğim” dedi. 

HABERLERİN İÇERİĞİNDEN DEĞİL, KARİKATÜRLERDEN CEZA ALDIM

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gazeteci Murat Başbay, işin en trajikomik yanının ise, haberlerinin içeriğinden dolayı değil,  haberlerinde kullandığı karikatürlerden dolayı yargılandığını ifade ederek konuşmasına başladı.

Gazeteci Murat Başbay konuşmasına şöyle devam etti

Başbay, “30 Ekim Salı günü saat: 11.00 da Maltepe miting alanından başlayarak Ankara'ya yürüyeceğim. Hiç bir siyası destek almadan, sadece 'Adalet'in herkes için bir gün lazım olacağını’ anlatmak gayesiyle başlayacağım yürüyüşümü CHP Genel Merkezi önünde noktalayacağım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan gelirken yanında getirdiği ‘Adalet’ anlayışının eksik olması nedeniyle geri götürüp kendisine iade edeceğim. Evet, ‘Adalet sadece sana dokunana kadar değil, herkes için Adalet’ diyorum. Karikatürlerden dolayı bir gazeteci hakkında 50 suç duyurusu, 12 dava açılamaz diyorum. Bir gazeteciye karikatür yüzünden 1 yıl 2 ay 14 gün hapis cezası verilemez diyorum. Bir gazeteciye 1740 tl para cezası verdirmek ve ardından basın özgürlüğünü savunmak çok komik oluyor diyorum” diyerek, kendisine karikatürden dolayı hapis cezası aldıran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, geçtiğimiz aylarda Bakırköy’de “Mizah Müzesi” açtığını söyledi.

Aldığı cezaların ardından CHP’li bir çok yönetici ile görüştüğünü belirten Başbay, “Durumu şifahen CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu’na aktarmama rağmen partilerine zarar gelmesin diye olay hasıraltı edildi. Sayın Kılıçdaroğlu, Pensilvanya’ya methiyeler dizen Enis Berberoğlu için yürüyüş yaparken, yıllarca Pensilvanya karşıtı bizleri görmezden gelmesi Yeni CHP’nin Basın Özgürlüğü anlayışının kişiye göre mi sorusunu akıllara getiriyor?” diyerek devam etti.

Yaşadığı olaylara şaşırmadığını belirterek devam eden Gazeteci Murat Başbay, “Ergenekon davalarının avukatı olduğunu söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' mitinginde ise onlarca Atatürkçü’nün ölümüne sebep olan FETÖ’nün kalemşörleri Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay Ali Bulaç için, ‘Onlar şu anda hapiste, ama onlar aynı zamanda Adana meydanında, yüreklilerin bulunduğu meydanda, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan meydanda, Mustafa Kemal’in meydanında onlar şimdi’ diyerek davayı satmış, kalemi kanlı katilleri savunmuştu. Davasını satan avukat için Adalet ne ifade etmektedir kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi.

HERKES İÇİN ADALET

‘Herkes İçin Adalet’ yürüyüşünü, hayatlarını bu ülke için feda eden Mustafa Kemal’in Askerleri, Türkan Saylan, Ali Tatar, Kaşif Kozinoğlu, Kuddisi Okkır, Belgütay Varımlı, Birol Atakan, Olgun Ural, Tanju Ünal, Nursal Gedik, Berk Erdem, Abdülkerim Kırca, Tarık Akça, Doğan İlhan ve Behçet Oktay’ın aziz ruhlarına armağan ettiğini söyleyen Başbay, “Sözlerimi yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz" sözleriyle bitirirken, Gururla, Cesaretle ve Umutla başlayacağım bu yürüyüşümü Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde noktalayacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım” diyerek açıklamasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi