Kınalıada Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, adada can ve mal güvenliği içinde yaşamak istediklerini ifade eden katılımcılar, sokaklarda gördükleri elektrikliaraçları alkışlayarak protesto etti.
CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ve Kınalıada Platformu kurucusu Nurhan Çetinkaya,geçtiğimiz günlerde Adaların sorunlarına dikkat çekmek için TBMM’de basın açıklaması yapmış, Ada halkının başka ilçelerde seçmen olduğunu belirterek “Sorunlarına sahip çıkmak istiyorsan önce Ada seçmeni olacaksın” dedikten sonra #AdalardaSeçmenDeğilsenSözHakkınYok kampanyası başlatmıştı.



Yapılan yürüyüşü sosyal medya aracılığı ile canlı olarak paylaşan Çetinkaya, izleyicileri Adalar’da seçmen olmaya davet etti.
Yürüyüş sonrası meydanda basın açıklamasını okuyan Kınalıada Platformu Üyesi Julide Bal, “İstanbul'un incileri, yazın vazgeçilmez durakları olan adalarımızda son birkaç senedir devam eden ve yönetmeliklerle dahi önü alınamayan, yetersiz denetim ve otoritenin insafına bırakılmış akülü araç sorunu biz adalıların gündeminden maalesef düşememektedir” dedi.
Elektrikli araçların yaşça büyük ada halkının sağlık sebepleri ile yaşadıkları imkansızlıklara çözüm olmayı amaçladığını ama gün geçtikçe bu amacın su istimale uğradığını ifade eden Bal, “İhtiyaçtan ötürü, kolaylık olması açısından kullanılmaya başlanan akülü araçlar, günümüzde yürüyen insanlara zorluk yaratmaya başlamış, öyle ki can ve mal güvenliğimizi tehdit eder hale gelmiştir. Hız tutkularını yaşamak veya eğlenmek için iki tekerlekli modelleri kullanan çocuklarımızdan tutun da, keyif amaçlı veya plakasız kullananlarımıza kadar türlü sebeplerle edinilen bu araçlar, halk nezdinde tedirginlik ve tepki oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.


Bal, açıkladığı nedenlerden ötürü,Kınalıada Platformu’nun da katkısıyla gösterdikleri tepkiler sonucu yönetmelik için gerekli baskının oluştuğunu ve yetkililerin hazırladığı yönetmeliğin ilk zamanlar etkisini gösterir gibi olsa da, durumun kısa sürede eskisinden de kötü, içinden çıkılmaz bir hal alarak ilerlediğini belirtti.
Yetkililerden yasaların tekrardan gözden geçirilip, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte fikir alışverişinde bulunarak yeniden düzenlenmesiniistediklerini ifade eden Julide Bal, yaptırımların kontrol ve takiplerle hayata yansımasının sağlanması gerektiğini söyledi.
“Halkın hayatını tehlikeye atmak ve bunu kontrol etmek yerine göz yummak yasalarımızca suçtur” ifadesiyle basın açıklamasını bitiren Bal, ivedi çözüme kavuşturulması aşamasında Kınalıada sakinleri olarak ellerinden gelen her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ve geç gelen adaletin gerçek manada adalet olamayacağını da hatırlattı.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi